Könyvmegjelenés

Megjelent a Japán a szamurájkorban című antológia

A Trivium Egyesület gondozásában megjelent a Japán a szamurájkorban című fantasy antológia nyomtatott formátumban, amely a 2017-ben meghirdetett Japán a szamurájkorban című novellapályázat 10 legjobb novelláját tartalmazza.
Az antológia megvásárolható 2018. június 15-én éjfélig 25% kedvezménnyel a Trivium Webshopban, személyesen teljes áron a Japán mitológia című előadáson Budapesten 2018. június 16-án (az előadáson az előző köteteinket is meg lehet vásárolni), a továbbiakban a webshopban, illetve könyvesboltokban (a könyvesboltok listáját később tesszük közzé).
A szerzők a tiszteletpéldányaikon kívül féláras vásárlási lehetőséget kaptak.
.

Az antológia adatai
.

ISBN 978-615-5821-02-8
Oldalszám: 150
Kötés: ragasztókötött (puhafedeles)
Kiadó: Trivium Egyesület
Nyomda: D-Plus nyomda
Felelős kiadó: Czinkos Éva
Főszerkesztő: Ripp Gábor
Japán nyelvi lektor: Fazekas Beáta
Könyvborító: Tar Attila, a Grafikai pályázat borítótervek készítésére 2. elnevezésű borítókészítő pályázat Japán a szamurájkorban téma győztese

.

.

A Trivium Egyesület 2017-ben „Japán a szamurájkorban” címmel novellapályázatot hirdetett, amelyre a szerkesztők a japán történelmen és kultúrán alapuló történeteket vártak a Muromacsi-kortól a Meidzsi-korig, azaz az 1392-től 1867-ig terjedő időszakból. Műfaji megkötés nem volt, a mű egyaránt lehetett valós vagy kitalált történelmi eseményen alapuló írás, mitológiai elemeket tartalmazó írás, fantasy vagy science fiction, azonban sem formájában, sem stílusban nem léphetett ki a meghatározott korból. A történetek között nincs szoros összefüggés, egymás után olvasva őket mégis izgalmas, átfogó képet nyújtanak a középkori Japán sötét, rejtelmes időszakaiból. A megadott időintervallumnak és az engedélyezett írói szabadságnak köszönhetően az írások helyenként ugyanazon történelmi eseményeket több szemszögből, több módon feldolgozva láttathatják az olvasóval, ily módon ugyanazon személyek neve több egymástól eltérő történetben is felbukkanhat.
.

Tartalomjegyzék

Végvári Edina: A kard hatalma
Caroline: 1582
Losonczy Attila: Az áruló két halála
Kereder Márk: Gakusi, a megtért harcos története
Mihály Léna: Mori Ranmaru
Bíró G. István: A kertész ajándéka
Tarja Kauppinen: Hiszaó és a Bukimina-völgy tenguja
Fülöp Kristóf – J. D. József: A szellemek árnyéka
Kovách Kristóf: Mese a vörös házról
Boris Martinovic: A róka és a farkas

.