Fantasy, Hangoskönyv

Előkészületben az Enoke című hangoskönyv

Hamarosan megjelenik Nora Westlake Enoke című fantasy kisregénye hangoskönyvben mp3 és CD formátumban.
Felolvasó: Máder Edit, a „Hallasd a hangod!” elnevezésű felolvasó pályázat különdíjasa.
A hangoskönyv megvásárolható lesz a Trivium Webshopban, a Líra és Lant könyvesboltjaiban.
ISBN 978-615-5821-05-9
.

.

Enoke, a rendkívüli varázstudománnyal bíró leány nehéz helyzetbe kerül, amikor aprólékosan kidolgozott tervének végrehajtását legádázabb ellenfele, Chad Meliger felbukkanása veszélybe sodorja. Ő is meg akarja szerezni a híres nefritköves gyűrűt, melynek még a létét is tagadják a tekintélyes, nagyhatalmú surdzsák, hozzáférni egyszerű halandónak pedig szinte lehetetlen. Enoke céljai nemes ügyet szolgálnak, míg Chadet mindössze becsvágya hajtja.
A feladat megoldhatatlannak látszik, ezért Enokénak minden tudományára, erejére és bátorságára szüksége lesz, hogy túl járjon Chad, a gazdag samirai surdzsa nagyurak és az egész Honshadui városőrség eszén, miközben versenyt fut az idővel, mert már nem csak a gyűrű, hanem az élete a tét.
.
A kisregény a nagysikerű Káosz világához kapcsolódik, és a Matróztánc című fantasy antológiában jelent meg 2014-ben a Cherubion Kiadó gondozásában.
.
“– Ez a rontásvarázslat szokatlanul erős és egészen különleges. Csak egy magyarázata lehet annak, hogy ennyire nehéz feloldani. A bosszúálló hozzákötötte valamihez, amiről biztosan tudja, hogy az édesapja tulajdonában van, és ami folyamatosan szinten tartja az erejét. Hiába igyekszem csökkenteni a hatást, mindig csak rövid időre sikerül, mert az a tárgy újra és újra felerősíti. Így valójában hiába távolodunk a bosszúállótól a térben, amíg a közvetítő tárgyat nem semlegesítjük, a rontás nem szűnhet meg.
– De milyen tárgy ez?
– Fegyver, ékszer, bármilyen használati tárgy… nem biztos, hogy értékes. Lehet, hogy a lúdtoll, amivel levelet ír az édesapja, a kalamáris, amiben a tintát tartja, a korsó, amiből iszik, esetleg a csizmája… Persze legtöbbször mégis értékes és mágikus erővel bíró tárgyakat alkalmaznak. A mágikus tárgyak hihetetlen mértékben felerősítik a rontásvarázslatot…
.
(…)
.
…A folyosón Chad sunyin elvigyorodott.
– Igazad volt! Az öreg maga fogja átadni nekünk a gyűrűt.
– Még ne éld bele magad – intette le a mester. – Nem lesz ez olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
– Hogy érted?
– Az ilyen varázstárgyak erősen ragaszkodnak a gazdájukhoz, a mentális kapocs, ami összeköti őket, nehezen oldódik, az öreg elsőre biztosan elhárítja a kérést.
– Letagadja, hogy nála van a gyűrű?!
– Vagy letagadja, vagy kereken visszautasítja az átadását. Bárhogy lesz, még sokat kell dolgoznunk a sikerért.”
.