TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Gondolatok – Javított

Szerző: Daróczi Mónika

„Fay miatt veszítettem el mindent. A családomat, a barátaimat, Lilyt és Nicket is. A kis lányomat… Mégcsak nevet sem adhattam neki. A karjaimban sem tarthattam.
Fay tudta, hogy a varázserőm megváltoztatja a személyiségem, amitől gonosszá válok. Tudta, hogy olyankor nem vagyok képes befolyásolni a tetteim, és azt is, hogy mennyire sajnálom a történteket. Sosem bántam semmit annyira, mint azt a napot, amikor megöltem anyáékat. Mégsem volt elég ennyi idő ahhoz, hogy megbocsájtson.
Az elmúlt 24 évem arról szólt, hogyan üldözzek el magam mellől mindenkit, aki fontos számomra, hogy az életeik biztonságban lehessenek tőle. A halálával viszont nem lesz minden a múlté. A régi életem sosem kapom már vissza. A sebek, amiket ejtett a lelkemen, nem forrnak be. Akiket elmartam magamtól, nem jönnek vissza többé. A kis lányom halott marad. Ezzel már nem vagyok képes megbírkózni. Amit tett, akiket megölt, már nem tudom visszahozni. Ha megpróbálom, az erőm elnyel. Belőlem táplálkozik, minél többet használom, annál erősebb lesz, egyre nehezebben tudok küzdeni ellene.
Azt hittem, ha Fay meghal, a szenvedés egy része is eltűnik, tudván, hogy már senkit nem bánthat, és akkor könnyebb lesz. De nem így lett. Az erőm még még mindig próbál kitörni, még mindig harcolnom kell ellene. A kínzó fájdalom, ami ezzel jár, egyre elviselhetetlenebb; mintha szét akarna tépni belülről.
Még küzdök, amíg bírok, de félek, már nem tart sokáig. A remény, ami az erőt adta a küzdelemhez, lassan szertefoszlik. Már nincs miért harcolnom. Már nincs kiért harcolnom.
Ha a varázserőm legyőz és felülkerekedik rajtam, akkor mindennek vége. Én fogom okozni azoknak a halálát, akiket szeretek és mindenkiét, aki él. Amíg élek, senki nincs biztonságban. Egy időzített bomba vagyok, aminek kiakadt az időmérője, így csak a véletlenen múlik, hogy mikor robban fel és öl meg mindenkit. Szeretném ezt elkerülni. Gyűlölöm ezt az érzést, a tudatot, hogy én leszek az, aki elpusztít mindent. Csak abban bízom, hogy Lily elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy legyőzzön, ha ez bekövetkezik. Az ő ereje tiszta és hatalmas. Egyedül ő lehet képes megmenteni a világot. Tőlem…””

.

.
Szerkesztő
Tarja Kauppinen [bekezdés]-díjas írónő 2017 óta publikál novellákat. Első regénye, A nép igazsága című grimdark/steampunk fantasy a Twister Media gondozásában fog megjelenni. https://www.facebook.com/tarjakauppinenwrites/ https://www.instagram.com/tarja_kauppinen_writes/ https://moly.hu/tagok/tarja_kauppinen

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólás

*