TEL: 29 954 303 - E-MAIL: info@triviumnet.hu

Járvány

0
(0)

Szerző: Dávid Attila

Régen is voltak járványok, de ez a mostani mindegyiket felülmúlta. Előbb csak néhányan, majd emberek tucatjai, százai betegedtek meg, s szinte semmi remény nem volt a felgyógyulásukra. Kezdetben nem foglalkoztam sokat ezzel a dologgal: a hírekben bemondták, hogy a másik földrészen kialakult a járvány – arra gondoltam, engem ez nem érinthet, hisz messze van… Azonban a betegség eljutott a mi kontinensünkre is – aztán felbukkant a szomszédos országban, majd végül nálunk is.
Karantént rendeltek el – s én, aki világéletemben egészséges voltam, most kénytelen voltam egy üvegkalitkában rostokolni. A szeretteim csak kívülről nézhettek engem, s számomra nagyon ijesztő volt, hogy bent egyedül voltam, s még az üveget sem érinthettem meg.
A kormány nehéz, de szükséges döntést hozott: a még egészséges emberek védelme érdekében „száműz” engem a Földről – néhány hasonszőrű szerencsétlen elődömhöz hasonlóan – egy másik bolygón lévő telepre, ahol szinte a sorsunkra hagy minket.
Nehéz volt a búcsúzás: az üvegkalitka mindkét oldalán tudtuk, hogy többé soha nem látjuk egymást: a szeretteim, barátaim, munkatársaim és én.
Nem volt gond, hogy nem vagyok űrhajós: egy kis automata kabin repített engem a Naprendszer másik bolygójára, ahol a telepen már vártak engem az előttem érkezők.
Engem, a Föld utolsó egészséges emberét…
.
.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Szerkesztő
Tarja Kauppinen [bekezdés]-díjas írónő 2017 óta publikál novellákat. Első regénye, A nép igazsága című grimdark/steampunk fantasy a Twister Media gondozásában fog megjelenni. https://www.facebook.com/tarjakauppinenwrites/ https://www.instagram.com/tarja_kauppinen_writes/ https://moly.hu/tagok/tarja_kauppinen

Hozzászólás

*

Solve : *
25 − 11 =