Szavazás – November

A NOVEMBERI SZAVAZÁS LEZÁRULT.
.

Facebook hozzászólások

 1. Hadriq

  Köszönöm Évának a részletes tájékoztatást! Én a magam részéről megértem és elfogadom a magyarázatot.
  Azt nem tudom, hogy önmagában a szerkesztett megjelenés kinek milyen fontos, én jobban örülök, ha véleményeket is kapok, ezért – magamból kiindulva – lehetőségeimhez mérten továbbra is fogok kommentelni, és a továbbiakban próbálok még inkább építő jellegű kritikus lenni. Persze kötelezni erre nyilván senkit nem lehet, de kérem, hogy akinek van erre lehetősége és kapacitása, az szintén véleményezzen, egy kezdő írónak (pl. nekem) “aranyat ér” a visszajelzés! Előre is nagyon köszönöm!

 2. Eve

  A Kincsvadászat gyors megjelenési lehetőség azoknak a kezdő íróknak, akik nem tudják megmutatni az írásaikat más felületeken, és nem kapnak rájuk egyetlen betű értékelést sem. A szavazás csak ráadás, ösztönzés a szerzők számára, és igen, előfordul, hogy néhányan lájkversenyként kezelik, és mozgósítják a baráti körüket, de a lényeg mégsem ez. Megértjük az ellenérzéseket, de senkit sem kényszerítünk, hogy induljon a pályázaton, sőt senkit sem kényszerítünk, hogy olvassa, pontozza, és értékelje a műveket, ezért a „nem indulást” felesleges külön bejelenteni. Mivel egyelőre több olyan e-mailt kapunk, amelyben a pályázók megköszönik a megjelenési lehetőséget, a pályázatot annak rendje és módja szerint végigvisszük februárig.
  Azokra a kérdésekre, amik azt firtatják, hogy a zsűri miért nem értékeli a műveket, és miért nem jelzi a hibákat, a válaszunk a következő:
  A Trivium Egyesület tevékenysége a kezdő (és kevésbé kezdő) írók támogatására irányul, és számos lehetőséget biztosít a számukra tehetségük bemutatására. Ha csak az elmúlt években megjelentetett pályázatos antológiákra gondolunk – Utazók, 100 Mini Történet, Japán a szamurájkorban, Két világ határán, és a hamarosan eredményhirdetésig eljutó Két világ határán regénypályázatra –, elmondhatjuk, hogy ezerhez közelít azoknak a pályázóknak a száma, akik elindultak a pályázatainkon, és százon felül van azon írók száma is, akik megjelenhettek nálunk. Az olvasók véleménye és a zsűritagok (szerkesztők) szakmai véleménye elég sokszor különbözik egymástól, ezért nem gondoljuk, hogy a Kincsvadászatra beküldött írásokat mikroszkóp alatt kellene vizsgálnunk. Ha így lenne, tíz írásból kilenc nem jelenhetne meg.
  Az értékelések és a hibák jelzésének platformja a Trivium Egyesület Szemináriuma, ahol épp most léptek a második szintre a továbbjutók. A résztvevőknek a képzés ideje alatt írt regényét az oktatók végig figyelemmel kísérik, és a tananyagok leadása mellett folyamatosan értékelik, és javítják, majd a nyertes regényét megjelentetik.
  A jövő évben is lesznek olyan pályázataink, amelyeken zsűritagok értékelnek, és választják ki a megjelentethető műveket, ám a Kincsvadászat nem ilyen pályázat. Aki szeretne gyors (formázott, illusztrált) megjelenéshez jutni, beküldi a műveit, aki nem, az elkerüli.

 3. Kiss Antal

  Hadriqnah teljsesen igaza van, és támogatom a “korszakalkotó” ötletét.

  Én is ugyanezt érzem, hogy itt az nyer, akinek sok ismerőse szavaz – megkockáztatom, hogy leginkább olvasatlanul- az írására.

  Így én nem látom értelmét beküldeni egy írásomat sem, mivel én nem tudok háromszáz embert “mozgósítani”, mivel nem használok facebookot.

 4. Hadriq

  Nekem valahogy sosem sikerül eltalálnom a közízlést, mert amire szavazok, az általában hátul, vagy a középmezőnyben végez. 🙂
  Elgondolkodtam ezért azon, hogy az én ízlésemmel és elvárásaimmal van-e probléma (tuti, hogy ez is benne van), vagy egy esetleges netes kampány és az ismerősök szavazása miatt jönnek ki számomra kicsit furcsa eredmények? Persze elfogadom, hogy a többség dönt, de jó lenne tudni, hogy mindenki elolvasta-e az összes novellát, és az alapján szavazott, vagy kapcsolati alapon. (Valószínű mindkettő előfordul.)
  Az a “korszakalkotó” ötletem támadt, hogy ha a későbbiekben lesz rá kapacitás, érdemes lenne talán külön versenyt hirdetni egy szakmai zsűrivel, és mellette mehetne a közönségszavazás is különdíjakért. Persze ez csak okoskodás, nem ismerem az egyesületi működést és a pályázat hátterét, de hátha érdemes a megfontolásra.
  Ja, és még valami: függetlenül attól, hogy mit írtam, vagy írok a kommentekbe, minden szerzőnek gratulálok! Egyrészt az alkotáshoz, úgy gondolom, ez mindenképp elismerendő dolog, másrészt pedig a bátorsághoz – vannak, akiknek nagyon nehéz kiállni a nyilvánosság elé a műveikkel, és várni a kritikákat, respect, ha ezt mégis megteszik! 🙂

 5. IrodalomTheBest

  A Már megint matek óra van című művet egy nagyon kedves és tehetséges barátom írta akire nagyon büszke vagyok,hogy ennyi embert megtudod érenteni írásával és külön köszönet jár a kiadónak/oldalnak hogy eme pályázat keretein belül lehetőséget nyújt ifjú vagy nem ismert szerzőknek kibontakozni valamint arra, hogy műveiket népszerűsítsék és nem utolsó sorban arra, hogy fejlődhessenek. Nagyon szépen köszönöm az élményt az összes szerzőnek hiszen mindeki egy különleges művet írt és persze azoknak is köszönet akik lehetővé tették ezen művek megszületését és megjelenését.

 6. Eve

  Leslie, melyik műre gondoltál?

 7. Leslie

  Nagyon jó mű

 8. Piukovics Györgyné

  A Csöpög a csap c. Novella mélységesen megérintett. Bevallom, könnyes szemmel olvastam végig. A gyász, egy szeretett családtag elvesztése mindenki számára sokáig feldolgozhatatlan. Van aki beszélni sem tud róla. Én még senkit sem hallottam, aki ilyen kifejezően le tudta volna írni azt az elviselhetetlen fájdalmat, amit mindannyian átélünk. Gratulálok a novella írójának!!!

Hozzászólás

*

Solve : *
2 × 29 =