TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Dávid Attila: Tanácsok nőknek

Jelige: Hobbiíró

1., Megelőzés:
.
Ha véletlenül férjed/élettársad/barátod (a továbbiakban FÉB-ed) hamarabb ér haza a vártnál, és téged nem házimunkában, hanem a TV előtt ücsörögve talál, meg se várd, hogy megszólaljon, hanem rögtön mondd a következőket: „Éppen egy perce ültem le megnézni ezt a műsort. Egyébként egész nap meg sem álltam, felmostam, porszívóztam, mosogattam. Egy kis tévézést csak megérdemlek, nem?!” (Ezzel el is értünk a következő ponthoz:)
.
2., Panaszkodj!
.
Minél többször és minél hangsúlyosabban, például az általad elvégzett házimunka tetemes mennyiségére. Állítsd be magad áldozatnak, akit mindenki csak kihasznál. (Szerencsére már feledésbe merült az a régi tanács, amit a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi tanfolyamon mondtak: miszerint egy balesetnél nem ahhoz a sérülthöz kell először sietni, aki a leghangosabban kiabál, hogy „Jaj, mindjárt meghalok!”, hanem ahhoz, aki nem szól egy szót sem, mert lehet, hogy ez utóbbi olyan súlyosan megsérült, hogy már beszélni sem tud.)
.
3., Kelts lelkiismeret-furdalást!
.
Ez az előző pont továbbfejlesztése: a panaszkodással próbáld ráébreszteni FÉB-edet, hogy te hatalmas áldozatokat (pld. házimunka-végzés) hozol érte, míg ő mindössze a hitvány anyagiakkal járul hozzá a közös boldogulásotokhoz.
.
4., Légy agresszív!
.
Használd ki, hogy az emberek többsége azt hiszi, hogy aki agresszívan viselkedik, az azért teszi, mert JOGOSAN van felháborodva. Szidd le FÉB-edet valamiért, hiszen amíg védeni próbálja magát, addig sem a te dolgaiddal foglalkozik.
.
5., Az más!
.
Ha korábban keményen leszidtad FÉB-edet – amikor véletlenül leejtett és eltört egy poharat/tányért/vázát -, hogy hogyan lehet ilyen ügyetlen, és most nálad is eltört valami: rögtön hívd fel FÉB-ed figyelmét arra, hogy a TE esetedben – és csak abban – az „aki dolgozik, az hibázik is” szabály érvényesül. Összefoglalva: ha ő hibázik, akkor egy pancser, ha te, az más!
.
6., Szegd meg a saját szabályaidat!
.
Állíts fel szigorú szabályokat, amelyeket ugyan keményen betartatsz FÉB-eddel (például: „Cipővel nem lépünk a szőnyegre!”), de te nyugodtan megszeged őket. Ha FÉB-ed szóvá teszi, hogy miért szabad neked azt, amit neki nem, léptesd életbe az előző (5.) pontot: „Az más!”
.
7., Csinálj bohócot belőle!
.
(Az előző pont továbbfejlesztése.) Az általad korábban felállított szigorú szabályokat időnként cseréld le teljesen ELLENKEZŐ szabályokra – természetesen ezeket is tartasd be FÉB-eddel -, és tégy úgy, mintha mindig is eme utóbbi szabályok szerint éltetek volna.
.
8., Bagatellizáld el a problémáit!
.
Ha FÉB-ed tüdőgyulladást kapott, és most 40 fokos lázzal fekszik az ágyon, szédül, majd szétszakad a feje, akkor te a konyhában – de azért FÉB-ed számára jól hallhatóan – duzzogj, hogy te robotolsz egész nap, míg mások folyton csak a szobában döglenek…
.
9., Hivatkozz!
.
(Másokra, magadra, minőségre, olcsóságra…)
– Ha FÉB-ed azt szeretné, hogy reggelit/vacsorát készíts neki, te nyugodtan hárítsd el a kérést azzal, hogy TE sem reggeliztél/vacsoráztál – függetlenül attól, hogy ez tényleg így van-e (a te esetedben a csipsz, a csokoládé, a tízórai, az uzsonna és a tegnapi maradék „csak úgy” elfogyasztása nem számít étkezésnek).
.
– Ha FÉB-ednek saját pénzedből vettél egy OLCSÓ (emellett csúnya és gyatra minőségű) pulóvert, mondd neki azt, hogy: „De hát most ez a divat! A Mici néni is pont ilyet vett a 40 éves agglegény fiacskájának!”
.
– Ha a közös kasszából vettél MAGADNAK egy nagyon DRÁGA parfümöt vagy cipőt (esetleg ruhát), mondd azt FÉB-ednek, hogy „De hát a minőséget meg kell fizetni!”
.
10., Kergesd az őrületbe!
.
Váltogatva alkalmazd az eddig felsorolt összes pontot, NAPONTA (többször)! Így garantáltan az őrületbe tudod kergetni még a legtürelmesebb FÉB-et is. Ez lehet, hogy annyira jól sikerül, hogy FÉB-ed otthagy. Ebben az esetben jöhet a következő pont…
.
11., Keress másikat!
.
Ha elhagyott téged az a hálátlan (esetleg te rúgtad ki), mert nem bírta a strapát, akkor vedd fel a legszexisebb ruhádat, járj bulikba, ismerkedj. Ha kiválasztottad az új FÉB-nek valót, akkor megismerkedésetek első napjaiban/heteiben véletlenül se alkalmazd egyik eddigi pontot se.
.
12. Költözzetek össze!
.
Az összeköltözés a legjobb módja annak, hogy az új FÉB-ed szinte mindig elérhető közelségben legyen. Így nagyobb hatásfokkal tudod alkalmazni a következő pontot.
.
13., Kezdd elölről!
.
Szépen, lassan, fokozatosan, pontról pontra haladva alkalmazd az új FÉB-eddel kapcsolatban is az eddig felsorolt tanácsokat. És ezt az utat járd be párkapcsolataidban, újra meg újra…
.

.
.

Kapcsolódó hozzászólások

  1. Hadriq

    Ez nagyon tetszett, jókat nevetgéltem rajta. Szellemes, (ön)ironikus, és nagyon találó! 🙂

  2. Bellango

    Egyes részeknél felnevettem, zseniális tükör a mai nők többségére nézve.. 🙂

  3. István

    Végre!

Hozzászólás

*