TEL: 29 954 303 - E-MAIL: info@triviumnet.hu

Záporvirág /Részlet/

3.2
(6)

Jelige: Guardian

Ahogy nyílt az ajtó, gyenge huzat kapta fel a papírokat az íróasztalról. A hófehér lapok szanaszét repültek, majd leestek a szürke linóleumra, némelyik írással felfelé, jól láthatóan az irat érkezési idejére vonatkozó iktatási pecséttel. Sára azonnal felugrott az asztaltól, hogy gyorsan felkapkodja őket és magában mérgelődött:
– Javíthatatlan vagyok, már hányadszor fordul ez elő velem – gondolta. – Pedig a kollégák többször elmondták, hogy a huzatra vigyázni kell, a papírok nem eshetnek a földre.
A téglalap alakú belvárosi műemlék épületben lévő L alakú iroda mindkét szárnyára hatalmas ablakot helyeztek el, mely még így sem tudott elegendő fényt juttatni a helyiségbe. A már besárgult függönyök, a kopott bútorok, a két hatalmas szürke páncélszekrény tovább növelte a terem komorságát.
Sára guggolva kapkodta össze a földre esett iratokat, közben felnézett s főnökét látta belépni az ajtón, aki már kiabálta is:
– Sára, megint nem használta a papírnehezéket! Mikor tanulja már meg végre?! A papírok nem eshetnek a földre! – vetette oda lenézően.
Mindez persze nem volt elég, a főnök beljebb lépett, akit egy öltönyös férfi követett. Mintha mi sem történt volna, a főnök egy pillanat múlva elmosolyodott és így szólt:
– Hadd mutassam be új kollégáját, a jövő héten kezd nálunk. Nagy tapasztalata van a szakmánkban!
Sára teljesen megsemmisülve a papírok közül felnézve egy hatalmasnak tűnő, de roppant elegáns ötvenes éveiben járó férfit pillantott meg. Sötétszürke öltönyben, hófehér ingben, kék aprómintás nyakkendővel a tökéletesség mintaképe volt. Sára próbált felkecmeregni, ekkor a férfi hirtelen leguggolt mellé:
– Hölgyem, hadd segítsek! – Azzal a férfi elkezdte szedegetni a földről a papírokat. Ekkor már főnöke sem tehetett mást, ímmel-ámmal ugyan, de ő is lehajolt egy papírért. A férfi az összeszedett iratokat még guggolva átadta Sárának. Tessék, Hölgyem! – mosolygott kedvesen. Sára és a férfi pillantása egy pillanatra találkozott. Sára olyan zavarban volt, hogy alig tudott egy halk köszönömöt kinyögni. Érezte, hogy arca tűz forró, és tudta, hogy már megjelent arcán a vörös pír, mely egyik pillanatról a másikra szökött fel a bőrén. Ennek tudata tovább növelte zavarát. Mindketten felálltak. A férfi továbbra is tökéletes és határozott volt. Sára ekkor felhúzta a guggolás során derekáról lecsúszott nadrágját, és visszaigazgatta rá a selyem, ebben a pillanatban ódivatúnak érzett blúzát. Már most utálta magát, amiért nem a jelenlegi öltözékénél sokkal csinosabb piros, térdig érő egészruháját vette fel. Lassan összeszedte magát, ekkor a férfi a kezét nyújtotta.
– Engedje meg, hogy bemutatkozzam…
(…)
.
.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 3.2 / 5. Szavazatok száma: 6

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Hozzászólás

*

Solve : *
26 × 13 =