TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

A nép igazsága – Könyvismertető

.
Szerző: Dávid Attila

Tarja Kauppinen [Bekezdés]-díjas regénye, a Twister Media által hamarosan megjelenő „A nép igazsága” több okból is kiemelkedik más regények közül: például egyedi nyelvezete miatt, amely vagy írója roppant nagy szókincséből vagy élénk fantáziájából fakad – esetleg mindkettő közrejátszott a történet szövegezésében.
Maga a történet egy kitalált világban játszódik, ahol az emberek mellett békésen (na jó, nem olyan békésen) megférnek egyéb humanoid lények is. A könyv elején ugyan a szerző figyelmezteti az olvasókat, hogy a valósággal és valós személyekkel való hasonlóság csak a véletlen műve, de a szemfüles olvasó a regény egyes alakjaiban felismerheti a történelem ismertebb nagyjait (és kicsinyeit), kezdve a világuralomra törőkkel, bezárólag a helyi kocsmárossal vagy akár a szomszéddal. (Én speciel saját magamat is felismertem az egyik szereplőben, de inkább nem mondom meg, hogy melyikben.) Szerintem ez is a regény egyik nagy erénye: minden olvasó felfedezhet benne ismerős személyeket, élethelyzeteket.
Apropó élethelyzet: habár „A nép igazsága” felülről (világmegváltó tervekkel operáló szereplővel) indít, a történet előrehaladtával megismerjük a hétköznapi hősöket ügyeskedőket is, akik mindig és mindenhol a saját hasznukat nézik és egy kis pénzért eladnák akár még a saját anyjukat is. Teszik mindezt háborúk, megtorlások, cselszövések során, hol egy palotában, hol egy erdei fogadóban.
.
Talán már sejtik, hogy e könyv nem lányregény: hullanak benne a szereplők, akár a legyek, mindennaposak a csetepaték, egymás ütlegelése stb., de mindezek olyan – a már említett – ízes nyelvezettel vannak megírva, hogy soha nem volt még ennyire élvezetes öldöklésről olvasni.
Persze, a könyvben nyomokban előfordul szerelem is – vagy inkább egyoldalú imádat, amikor az általunk hőn szeretett személy tojik ránk. A kötet ebben is hasonlít a valóságra: mellőzi a tévében – pl. dél-amerikai szappanoperákban – vagy a romantikus regényekben látható/olvasható hiteltelen nagy összeborulásokat.
.
Summa summarum: szerintem Tarja Kauppinen „A nép igazsága” című regénye élvezetes olvasmány, olyan fantasy-ba oltott kalandregényféle és garantáltan szirupmentes – fogyasztása egészséges és erősen ajánlott!
.
A könyv szerzőjének Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/tarjakauppinenwrites
.
A kötet linkje, amelyen 25% kedvezménnyel előrendelhető a kiadónál:
https://twstr.hu/2JuwTC0
.
Megjelenés: 2020. szeptember 17.
.
.

Kapcsolódó hozzászólások

Hozzászólás

*