TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Furcsa kaland

Szerző: Révész Márton

Történt egyszer, egy tikkasztó nyári délután, hogy az egér az árokpart mellett sétálgatott. Minden csendes volt, és a nagy melegben szellő se rebbent. Rágcsálónk hirtelen megállt egy hatalmas bambusznád előtt, ami igen furcsán viselkedett, ugyanis ide-oda himbálózott. Hősünk egy hirtelen ötlettől vezérelve megragadta és fürgén kirántotta a földből. Homokgöröngyök záporoztak mindenfelé, még a szemébe is jutott.
– Hé, maga lator gazember! Mit a lóherét csinált? – kiáltotta lentről egy vékonyka felháborodott hang, majd a növény helyén egyre dagadó földkupacból egy csillogó bundájú fekete vakond mászott ki a napra.
– Azért jött, hogy tönkretegye a lakásomat?
– Nem hinném. Mégis, mi történt?
– Ó kérem csak annyi, hogy éppen egy ízletes gyökérzetet lakmároztam lakájos föld alatti járatomban, amikor hirtelen arra lettem figyelmes, hogy eltűnt az uzsonna. A mennyezetre pillantva egy éles fénycsóvát láttam, ezért kimásztam, hogy megnézzem mi történt. Erre mit látok? Magát az elemózsiámmal.
– Ó, igazán szégyellem – szabadkozott a cincogi. – Tényleg nem akartam rosszat, pusztán kíváncsiságból tettem. Nézze, visszaadom az uzsonnáját! – azzal lelkesen odanyújtotta a növényt.
– Hát nem bánom – mondta már barátságosabb hangon a földlakó –, de kérem, többet ilyen ne forduljon elő! Na Isten áldja! – azzal nehézkesen megfordult és visszamászott föld alatti otthonába.
– Isten áldja, és sok szerencsét!
Micsoda hihetetlen történet – tűnődött hazafelé az úton, nem mindennapi kalandján a sajtzabáló.
– Ha én este ezt a klubban elmesélem – sóhajtott –, senki nem fog nekem hinni, az már egyszer biztos.

.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.

.

Hozzászólás

*