Randi

4.5
(2)

Szerző: Roxanne Du Monde

Izgatottan készülődtem a tükör előtt, mikor a barátnőm egy nagy sóhaj kíséretében belépett a szobába.
– Most komolyan randira akarsz menni ezzel a sráccal? Olyan mint egy vakond! Alig lát.
– És ez miért von le bármit is az értékéből? – néztem rá mosolyogva. Nem fog eltántorítani, hónapok óta várom, hogy Andris elhívjon. – Szerintem a szemüveg csak még vonzóbbá teszi, nagyon sármosan áll neki.
– Jobbat is kaphatnál – puffogta tovább, és felkapta a földről a zseblámpámat, hogy vacakolhasson vele. Mindig ezt csinálja, kell valamit csináljon a kezével. – Sosem fogom megérteni, hogy miért kell neked egy olyan ember, akinek a legnagyobb vágya karácsonyra egy gamer egér. Te még csak nem is értesz a számítógéphez!
– Nekem nem is kell értenem hozzá – néztem rá ezerwattos mosollyal, és próbáltam valahogy csinosan a hajamba tűzni a bambusznád alakú csatomat.
– A napra lehet nézni, de rád nem – motyogta gúnyosan az orra alatt Viki, miközben a fénycsóvát bámulta. – Hova is mentek?
– Hm, nem mondta – vontam meg a vállam, és a hajam elkészültével én is végig feküdtem az ágyon. – Ha jól tudom, az árokpart a kedvenc helye.
– És oda öltöztél ki így? – nézett végig rajtam.
– Annyira azért nem vagyok kiöltözve – meredtem a mennyezetre. Andris szeret magányosan császkálni, ezért is gondolom, hogy a töltéshez fogunk menni, ott nem sok ember van. De attól még igenis megérdemli, hogy az első randinkon csinos legyek, bármit is mond Viki.
Egyszerre megszólalt a kapucsengő, és olyan fürgén pattantam föl, mintha ágyúból lőttek volna ki.
– Na, meg is érkezett a kis lator – sóhajtott Viki, majd a zseblámpámat egy laza mozdulattal félredobva utánam jött. Ahogy izgatottan kapkodtam magamra a kabátomat meg a cipőmet, ismét végignézett rajtam, majd miután elszámolt magában háromig, elmosolyodott, és mielőtt kiléptem volna az ajtón, csak ennyit mondott: – Érezd jól magad!

.


.

Figyelem! A “SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.
.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 4.5 / 5. Szavazatok száma: 2

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Szerkesztő
Író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, webfejlesztő, az egyesület elnöke

Hozzászólás

*

Solve : *
24 ⁄ 12 =