TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

A varázsital

Szerző: Kovács Liliána

Az ablak párás a kinti hidegtől, a zivatar cseppjei kopognak az üvegen, mint valami őszi küldönc, aki a reggelre figyelmeztet. Rettenetesen modortalan vendég, azt meg kell hagyni. Jó ideje zörget már befelé, mégsem miatta nyílt ki a szemem, hanem az ébresztőóra zaja riasztott fel. Első napom a munkahelyemen több mint egy hónap tétlenség után. Keserédes pillanata ez a mai napnak, de mégis tudom, hogy mi hozhatná meg a kedvem a mai naphoz. Nem kell más, csak egy tejeskávé.
Kinyitom a szerkényt, a kezem a kapucsínós poharamért nyúl. A hűtőből származó hideg tejet a mikróban melegítem fel, majd hozzáadom a három az egyben port. Nem kell hozzá semmi más. Összehúzom magamon a köntösömet, elveszem a bögrémet a konyhapultról és az ajkamhoz emelem a finom, ugyanakkor egyszerű lattét.
A párás üvegen át figyelem a tájat, mely előtt ködfátyol hömpölyög. A távoli házak úgy bukkannak ki eme fal mögül, mint zavaros, sekély folyó vizében úszó hal. Hiába zord az idő, a kesernyés, selymes italom mégis ad annyi erőt, hogy meglássam emögött a szépséget. Semmi mással nem tudnám elérni ezt a hatást. Amint a csészém aljára érek, úgy érzem, tobzódik bennem a tettvágy.
Mit számít a korona vírus, ami már hosszú hónapok óta bénítja, tébolyítja ezt a rohanó világot? Mintha mi sem történt volna, elkészülök, az ajtóhoz lépek, s még a maszkom meglétét utoljára ellenőrizve elindulok munkába. A vonatállomás felé igyekezve még nagyobb lelkesedéssel tölt el, hogy a kis madarak is csicseregve hangoskodnak a fűzfák ágain. Izgatottak, energikusak, s nekik ehhez nem kellett semmilyen varázsital. Mégsem állítom, hogy irigylem őket emiatt.

.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.
.

  1. Phrike

    Tetszett az érzéklete hasonlat és a természeti kép az írás elején. Viszont úgy találtam, hogy ez inkább egy sima hangulatkép/jegyzet, mintsem novella, nem nagyon szól semmiről, ezért a leállás előtt 4 csillagot adtam rá. Mostanra ebből 5 csillag lett a technika ördögének köszönhetően. Sebaj.

Hozzászólás

*