TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Ali, a lúzer

Szerző: H. Balázs József

Kis Aladár néven anyakönyvezték, egy s-sel a végén. Mintha a termete után kapta volna a vezetéknevét: alig nőtt nagyobbra másfél méternél, a középiskolában nokedlinek hívta mindenki. Kész csoda, hogy elfért benne annyi szerencsétlenség, amennyit élte harminc éve során elszenvedett. Csak úgy emlegették: Ali, a lúzer.
Pedig nem volt rossz a pedigréje. Felmenői között találunk híres halászokat, vadászokat, kísérletezett is mindkettővel, de előle a nyúl rendre elszaladt, a hal pedig elúszott. Próbált sikeres lenni a sportban – e keresztnév viselői között két olimpiai bajnokot is találunk –, de a legelső kudarc után felhagyott a kísérletezéssel, mert úgy debütált egy focimeccsen, hogy már a szünetben megkapta: olyan lassú, hogy megsavanyodik a tejeskávé a szájában.
Ezek után nem mert mással próbálkozni. Sehogy nem értette, miért van az, hogy az összes ismerőse tobzódik a lehetőségekben, remekül érvényesül ebben az állítólag csodálatos világban, egyedül ő nem viszi semmiben semmire.
Valaki azt mondta neki: szerencse, hogy ebben a térségben élsz, mert ha japán lennél, tuti, hogy az első földrengésnél rád dőlne a legközelebbi fal.
– Nem is vagy te olyan szerencsétlen – ironizált egy másik ellenségpótló barát. – A Monte
Cristóban szereplő rabszolga is Ali volt, akinek kivágták a nyelvét. A tiéd legalább megvan.
Így lett hősünkből szép lassan gyógyíthatatlan depressziós, és mint az ilyeneket általában, őt is beszippantotta az online világ.
Csakhogy itt is utolérte kikerülhetetlen balsorsa. Laptopjára valahogy rákerült egy vírus, majd amikor majdnem elért vele a szervízbe, egy arra rohanó fiatal nő kilökte a kezéből. Lehajolt az összetört kincséért, hátha menthető, de egy bicikliző srác meglehetősen nagy sebességgel elütötte.
.
Nagyon zavarja, hogy hangoskodnak a folyosón, de nem mer szólni a nővérnek. Inkább azon töpreng, sírjon, vagy nevessen-e sorsán. Most éppen egyik változat sem lenne szerencsés, három törött bordával örüljön az ember, hogy a lélegzés nem fáj.
Igaz, ez csak az erős fájdalomcsillapítóknak köszönhető.
.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.
.

  1. Phrike

    Olvasmányos, gördülékeny + észrevétlenül épül be a megadott tíz szó. 5 csillag.

Hozzászólás

*