TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Mi legyen a vacsora?

Szerző: Kicsilány47

Franci mereven bámulta a lassan villogó kurzort. A tejeskávé kihűlt levendula mintás bögréjében. Egy órája írta az utolsó mondatot, azóta semmit.
.
John Pivellino maga volt a megtestesült magabiztosság ebben a folyton rohanó nagyvárosban. Hideg, kék szemét, mellyel szakértő módon vetkőztette le a nőket végigfuttatta az étlap cirkalmas betűin.
.
Hiába olvasta el újra, nem tudta folytatni. Idegesen csavargatni kezdte hosszú, barna haját.
– Gyerünk Johnny baby, súgd meg nekem, mi legyen a vacsora. – barna szemeivel szuggerálta a monitort, de a férfi hallgatott.
A magas, fekete hajú, kék szemű magánnyomozó egy éve költözött be az életébe. Eleinte jó ötletnek tűnt Jánosról mintázni a főhőst, így következmények nélkül összeverethette volt barátját mindenféle New York-i alvilági alakkal. Csak egy történetet tervezett vele, hogy kiírja magából a szakítás fájdalmát, de a kiadója újabbakat akart.
Sokszor elképzelte, hogy a rettenthetetlen amorózót, aki tobzódik az élet nyújtotta élvezetekben mindenféle lehetetlen helyzetbe hozza. Szívesen leírta volna, hogy John csendesen üldögélt a bőr és nemibeteg gondozó folyosóján, miután az átmulatott éjszaka nem a megfelelő nő ágyában ért véget, de tudta, mit mondana a szerkesztője az online egyeztetésen.
– Franciska, a női olvasókat az olyan férfiak érdeklik, akiktől felpezsdül a vérük. Márpedig egy tripperes szépfiú nem olyan. Átlagos pasikkal tele van a város, amerre mész. Senkiről nem fog lecsúszni a bugyi, ha a főhős a szomszéd Jóskára hasonlít. A nőknek igazi férfi kell, aki magas, izmos, határozott, udvarias, jó állása, menő kocsija van, szereti a gyerekeket, nem iszik, nem bagózik, nem dug félre …
– Aki nem létezik … – mondaná pikírten, de Márta meg se hallaná.
A szomszéd lakásból tompa puffanást, majd hangos nevetést hallott.
– Ne foglalkozz mással – figyelmeztette magát sokadszorra ezen a délutánon –, mindig így hangoskodnak.
Képtelen volt koncentrálni, úgy érezte, csapdába esett. Ahogy kibámult az ablakon, összefacsarodott a szíve. János 10 évvel volt idősebb nála, felnézett rá, mert nagyon jó tanárnak tartotta. Egy évig tartó viszonyuk a hullámvasútra hasonlított. Haragudott magára, mert nem vette észre, csak hitegette a férfi, játszott vele, ahogy a többi bölcsészlánnyal az esti egyetemen. Végül ő szakított, de sokáig szenvedett miatta. Azóta nem talált mást. A mostani helyzetben nem is fog. A vírus miatt be volt zárva a négy fal közé, nem tudott ismerkedni, csak a neten, de az nem az ő világa volt.
– Maradjanak otthon. – hallotta Győrfi Pali utasítását, miközben kedvenc bandáját hallgatta a YouTube-on.
Szófogadó kislányként élte az életét, nem volt izgága típus, így otthon maradt.
– Vajon ő mit enne szívesen? – nézte töprengve a mentős szóvivőt.
Félretette az éttermi részt, inkább próbálta elképzelni John érzéki ágyjelenetét a bögyös, hosszú combú, szőke hajú pincérnővel, mikor hirtelen megszólalt a csengő. Kimászott John ágyából, az előszobában feltette a maszkot, majd kinyitotta az ajtót.
– Szia. – a küszöbön álló kamaszfiú több szatyrot tartott a kezében.
– Szia.
– Te nem Mancika néni vagy.
– Nem.
– Meghoztam a rendelést az étteremből.
– Mi van benne? – kíváncsiskodott csillogó szemekkel.
– Ööö, valamilyen hal. Várj egy kicsit. – megnézte a listáját – Harcsafilé rántva, sült krumplival.
– Az nem lesz jó. – mondta csalódottan – János nagyon szereti.
– Tessék?
– Nem fontos. Egy emelettel feljebb.
– Köszi.
– Nincs mit.
Becsukta az ajtót, levette a maszkot, majd elgondolkodva nézett maga elé. Vihetne egy kis süteményt a szomszéd néninek. Biztos nagyon egyedül van.
Gyorsan belebújt a mamuszába, mert fázott a talpa a hideg kövön. A szürke színű tapsifüles mókás arca jobb kedvre derítette. Visszaült a laptop elé, majd elégedetten mosolyogva folytatta az írást.
.
John nagyot nyelt, ahogy a tányérján gőzölgő, fokhagymával tűzdelt nyúl finom illata csiklandozta az orrát.
.
Miután befejezte a mondatot, megkönnyebbülten hátradőlt. Ebbe Márta sem köthet bele. János meg utálná még a szagát is.

.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.
.

Hozzászólás

*