TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

A csoda

Szerző: Roxanne Du Monde

Négyen rohantunk le a lépcsőn, majd estünk be a nappaliba, ahol kényelmes fészket készítettünk Bettinek, hogy ha eljön az idő, ott hozhassa világra a kölyköket.
Természetesen mindez éjjel történt, hogy mindenképp felébredjen a család, és most kerek szemekkel, döbbenten bámultuk az eseményeket, mindaddig, amíg apu ki nem hajtott mindannyiunkat a konyhába. Apa állatorvos egyébként.
– Most fog megszületni – jelentettem ki kótyagos fejjel, ahogy anyu lerakott elénk egy-egy csésze kakaót.
– Mit nem mondasz, te kis próféta – vetette oda a bátyám.
– Ezt most fejezzétek be! – pirított ránk anyu, majd a szeretet jeleként mindkettőnk fejére rácsapott a konyharuhával. Ezután csendesen hallgattuk a szomszéd szobából kiszűrődő, egyébként nagyon para hangokat.
– Mi lesz vele, ha fogyatékos lesz? – vetődött fel bennem az indokolatlan kérdés. Vagyis nem teljesen indokolatlan: ma hallottunk egy családról, ahol a gyermek beteg volt, és mivel a szülei szégyellték, úgy bántak vele, mintha egy szörnyeteg lenne.
– Nem lesz az – nyugtatott meg anyu.
– De ha mégis? – kötötte az ebet a karóhoz a bátyám. Kár volt felvetni a lehetőséget, mert mindaddig ezen vitatkoztak anyuval, amíg apu hatalmas örömmel az arcán be nem lépett. Akkor mindketten elhallgattak.
– Megellett – jelentette ki. Annyi sem kellett, mindannyian szaladtunk vissza a nappaliba, hogy a kimerült, ámde büszke elégedettséggel fekvő ebet, és hihetetlenül aranyos kis kölykét csodáljuk.
– Hát nem egy igazi szépség? – rebegte anya a könnyeivel küszködve.
– De bizony az – veregette meg a vállát apu mosolyogva, majd üdvözült mosollyal felénk fordult. – A születés maga a csoda.

.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.

Ha szeretnél értesülni a friss híreinkről és a hamarosan megjelenő e-könyves kiadványainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre!
A új feliratkozókat 500 ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg.
A kupon a Trivium Webshopban váltható be 2020.12.31-ig..

.

Hozzászólás

*