TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Esdeklés egy sétáért

Szerző: Eszterlánc

Anya, játszunk a szabadban. Eldobod nekem a labdát, én meg ízibe utána rohanok. Mi a baj, nem tudod hol van a laszti, nincs semmi gond, bármit elhajíthatsz. Mi van már, miért nem indulunk! Azonnal toporzékolni kezdek, látod, két lábon ugrálok. Gyermek vagyok, fejlődésben, szükségem van a friss levegőre, hányszor ismételgeted ezt nekem, bezzeg te kütyüzöl.
– Pszt!
– Asszonyom, sétáljunk egyet a parkban, örömmel venném beleegyezését. Vígan dalolnak a madarak, a virágok ezer színben pompáznak, ígérem, teljes életkedvvel térünk majd haza. Fáj a lába, rá se hederítsen, a mozgás enyhíteni fogja, én már csak tudom. Miért nem áll fel, persze azt hiszi hamis próféta szól belőlem.
– Csitt már!
– Kis cicám, kössünk nagy barátságot kint a kertben, neked és nekem is fontos a béke, a szeretet. Zsúfolt nap után, végre van időnk egymásra, kettesben lehetünk a csodás ligetben. Tekinteted árulkodik, sóvárogsz társaságomra. Vagy tévedek? Mindent megérzek, kikérem magamnak, nem vagyok fogyatékos!
– Csend legyen!
– Lujza néni, szépen kérem, ne ordibáljon úgy, ilyenkor olyan mint egy vérengzős szörnyeteg. Ijesztő. Félek. Sikerül eloroznia jókedvemet, reszketve inkább odébb állok, elvonulok magányos helyemre. Ajjaj, beborult. Hallja az esőcseppek kopogása az ablakon keresztül csalogatnak tócsába dobbantani. Ki kell próbálnia, rögvest ráül arcára a szépség a ragyogó szemei miatt. Vágom, erre a látványra még várnom kell. Kár.
– Hallgass már el!
– Légy szíves, a természetben csodás dolgoknak lehetünk részesei. Emlékszel, nemrégiben a farmon meghökkentő születés lefolyásának voltunk szemtanúi, a kis gida világra jövetele és a büszke mamája gazdag élményt nyújtott. Gazdi, százféleképpen neveznek, talán erre a megszólításra felfülelsz.
– Kifli, ne ugass annyit, hozom a pórázt.

.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.

Ha szeretnél értesülni a friss híreinkről és a hamarosan megjelenő e-könyves kiadványainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre!
A új feliratkozókat 500 ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg.
A kupon a Trivium Webshopban váltható be 2020.12.31-ig..

.

Hozzászólás

*