TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Az első hó

Szerző: Janik László

Amint kilépek a kapun, belém mar a tél. Hálás vagyok neki. Örömmel engedem, hogy a hideg átjárjon és visszaadjon az életnek. Érzem ahogy egy könnycsepp sietős útján lelassul, összesűrűsödik és az arcomra dermed. Kifújom tüdőmből az intenzív osztály hipószagú levegőjét, és friss téli szmogot szívok helyette. Összehúzom a kabátom, és ez a praktikus mozdulat megszüli a bizonyosságot, hogy ez volt az utolsó karácsony amit önkéntesként a gyermekklinikán töltöttem. Kiürült a lelkem. Vagy épp most lett csordultig. Mindegy. Nincs tovább. Talán a barátaimnak volt igazuk: beteg dolog ha egy egészséges ember haldokló gyerekek ágya szélén tölti az ünnepet. De ki ha én sem? Ki?
A buszmegálló felé csúszkálok a latyakban. Furcsa, de már most sem tudom felidézni az arcát. Csak a kezét látom magam előtt ahogy elernyed és a plüss mókus az ágy széléről a kőre bukik majd az ágy alá gurul. Dühödten markolok valamit a zsebemben és csak amikor összeroppan jövök rá, a dió az, amit tőle kaptam. Lerogyok a kerítés betonjára, hátamat a hideg rácsnak vetem és remegő, vérző kézzel bogarászom elő a tárcám, benne a gyöngybetűkkel írt levél: „Kedves Jézuska!” Szemrehányóan nézek fel az égre, de elakad a lélegzetem. Vastag, kövér pelyhekben kezd zuhogni a . Végre felszakad a zokogás, hogy kimossa a lelkem, és elmossa ezt a fájdalmas, mocskos, véget nem érő reggelt.
.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.

Ha szeretnél értesülni a friss híreinkről és a hamarosan megjelenő e-könyves kiadványainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre!
A új feliratkozókat 500 ft értékű kuponnal ajándékozzuk meg.
A kupon a Trivium Webshopban váltható be 2020.12.31-ig..

.

Hozzászólás

*