TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Újévi csoda

Szerző: Animal Planet

A gyerekek lelke olyan tiszta, akár a friss hó. Egy január 1-jén, újévkor, hajnaltól kezdve egész nap esett is a hó. A Diófa utca 22. számú kisvárosi házunkba betoppant Jankó, a szomszéd gyerek. (Laci, a bátyám épp a történelem könyvét lapozgatta, én pedig utoljára átnéztem Petőfi Sándor életrajzát- féltem, hogy másnap felelni fogok belőle -. Szokásosan húsleves volt vasárnap ebédre, no meg pörkölt.)
– Sziasztok, gyertek szánkózni! – invitált minket Jancsi.
– De már régen használtuk a szánkót. Azt se tudom, hol van. Nincs túl hideg kint? – ódzkodtam.
Veszélyt szimatoltam, meg a sülő hólabda-torta illatát a konyhában. Végül mégis kötélnek álltam, s a bátyám is.
A hó elég nagy volt az udvaron, csak itt- ott virított ki belőle egy- egy tyúkürülék (mintegy megtrágyázva a földet – a környezetvédelem örömére -), meg néhány, az építkezésből megmaradt tégla, melyet a szánkót vadul, szemellenzős lovak módjára húzó fiúk nem vettek észre, mert az út mellé voltak hanyagul ledobálva. S Murphy törvénye szerint, ami felborulhat, felborul. Szegény én!
A „bátor” Jancsi villámgyorsan hazaugrott a kerítésen keresztül. Én is bemenekültem a házunkba, s a vackomon üvöltöttem fájdalmamban megduzzadt, bekékült karral.
Másnap anyám röntgenre vitt, de a készülék törést nem mutatott ki. A fájdalmam is alábbhagyott.
A Mindenható úgy összeforrasztotta ártatlan gyerekkaromat, mint restaurátor ragasztja össze a régész által megtalált ókori kínai porceláncsésze darabkáit.
.

.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.
.
.
Szerkesztő
Czinkos Éva (Eve Rigel) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványtervező, könyvborító-tervező, webfejlesztő, szemináriumi oktató, az egyesület elnöke

Hozzászólás

*