TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Kölcsönlakás

Szerző: Animal Planet

Hallom halkan a szférák muzsikáját. Unalmas reggel volt. Legalábbis annak ígérkezett. Ekkor megcsörrent a férjem telefonja. Ali volt. Iftárra hívta őt aznap estére. Mivel tudtam, hogy abban a muszlim lakásban két szoba is van, s azt is, hogy Alinak van Netflix előfizetése – nekünk nincs – így kapva kaptam az alkalmon, megkérdeztettem a férjemmel Alit, hogy mehetek- e én is hozzájuk megnézni egy filmet. Ali úriember volt, beleegyezett.
Gyere! – mondta a férjem.
Vársz, míg felöltözöm? – kérdeztem a párom.
– Igen. – felelte ő.
A kis bőrhibámat elrejtendő alapozót raktam föl, s egy Héra nevű parfümöt.
A négyes- hatossal elmentünk először egy ottani könyvesboltba, a férjem nyugdíjba menő kolléganőjének könyv ajándékutalványt venni (Oh, mennyi sok új könyv van! Mesés könyv is óvodásoknak, kisiskolásoknak. Még Adys kitűző is!)
Megérkeztünk a muszlim lakásba. Sokan voltak. Magyarok és külföldiek. De egy valláshoz tartozók. Én, mivel cukorbeteg vagyok, vizet kértem. Tisztítottat kaptam. Egy húzásra felhajtottam egy háromdecis pohárral. Hangosan beszélgettünk. Egy magyar srác kisfia csendesen játszik magában. Vacsoráztunk. Vagyis én nem kértem a csirkepaprikásból. Bevonultam megnézni egy filmet. A Her Smellt akartam megnézni, de ez nem volt meg, így a kölcsönlakást néztem meg.
A film magyar, de jó. Komédia. Három szálon fut a cselekmény. Az egyik szálon a három nővér legidősebb tagja és a férje gyereket akartak. A másik szálon a második nővér azt hitte, hogy homoszexuális lett a férje. A harmadik szálon a harmadik nővér megtudta, hogy a férje, egy író, megcsalta őt fiatal írónőkkel, de még egy prostituálttal is. Dafke, a feleség megbosszulta ezt, s a jógaoktatójával kezdett viszonyt. Ehhez kellett legidősebb nővér lakása, a címadó kölcsönlakás, ahol csúcstalálkozó lett csúcsforgalommal sok félreértéssel, amikor hirtelen befutott az aranytojást tojó tyúk, a híres könyvkiadó gazdag tulajdonosnője, aki végül rájött a turpisságra, s ha nem is három, de azért egy évre mégis kötött szerződést a hűtlen íróval, aki kibékült végül az ugyancsak hűtlen feleségével, aki megváltoztatott külsővel, szőkére festett hajjal igencsak felkeltette a férje érdeklődését. De a többi nővér házassága is szerencsés fordulatot vett.
A művészetnek a szórakoztatás mellett gyógyító szerepe is van.
Megköszönöm a vendéglátást. Mi olyan furcsa rajtam? Ja, bizonyára a megváltoztatott külsőm, az ezüst csipkegallérom…
Kéz a kézben távozunk a férjemmel immár.
.


.

Figyelem! A „SZAVAZÁS” gombra kattintva a szavazó oldalon lehet a novellára szavazatot leadni.
A „csillagozás” nem számít bele az eredménybe.

.

Szerkesztő
Czinkos Éva (Eve Rigel) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványtervező, könyvborító-tervező, webfejlesztő, szemináriumi oktató, az egyesület elnöke

Hozzászólás

*