TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu
Támpontok a jelentkezéshez

Trivium Egyesület Szemináriuma – Támpontok a jelentkezéshez

Május elseje, a negyedik online regényíró képzés kiírásának közzététele óta, máris beérkezett hozzánk néhány pályázati anyag, de az ellenőrzésük után kiderült, hogy a többségük sajnos hibás.
.
A hibás beküldések elkerülése végett szeretnénk felhívni a figyelmet néhány fontos támpontra!
.
1. A pályázati kiírásban rögzített szabályok és feltételek célja nem a pályázók életének megkeserítése és a pályázás megnehezítése, hanem
.
az esélyegyenlőség biztosítása, ami kizárólag akkor valósulhat meg, ha mindenkinek ugyanazokat a feltételeket kell betartania.
.
2. Amikor az a feltétel, hogy a felvételi novellának 15 ezer és 20 ezer leütésszám közöttinek kell lennie, akkor olyat kell írni, ami ennek a feltételnek megfelel.
.
A pályázat lezárultáig (szeptember 19.) van elég idő arra, hogy a pályázó a feltételeknek megfelelő novellát írjon, és ne egy évekkel ezelőtt megírt „fáradt” írásművet küldjön be, ami viszont egyetlen feltételnek sem felel meg.
.
3. Amikor azt kérjük, hogy a pályázó adja meg az adatait, és ehhez küldjön adatkezelési beleegyező nyilatkozatot (a honlapunkról letölthető az űrlap), akkor a kérésünk nem önkényes, nem adatbázist akarunk építeni, hanem a
.
pályázat lebonyolítását törvényileg biztosítani. Adatok nélkül a pályázók nem azonosíthatók, az adatkezeléshez azonban beleegyezés szükséges (GDPR 2016/679).
.
4. Amikor az szerepel a kiírásban, hogy a pályázó adjon meg egy jeligét, az szintén nem a feltételek túlbonyolítása, hanem
.
adatkezelési szabály. A jelige bármilyen szó lehet, azonban a terjedelmes mondatokat, a pályázat megnevezését, a „jelige” szót, a novella címét, esetleg a szerző személyére vonatkozó kifejezéseket nem árt kerülni.
.
A jelige arra szolgál, hogy a zsűritagok előtt helyettesítse a szerző nevétA célja – azon túl, hogy biztosítsa az esélyegyenlőséget – az, hogy a zsűritagokat még véletlenül se befolyásolja semmilyen irányban a szerző személye. A pályázók adatait kizárólag a NAIH-engedéllyel rendelkező adatkezelő ismerheti meg.
.
Megjegyzés: Volt olyan pályázatunk, amire 12 darab „Jelige” jeligéjű írásmű érkezett be. Ember legyen a talpán, aki ennek alapján beazonosítja a szerzőket!
.
Az adatkezelő nem zsűritag, ő nem olvassa a novellát, csak ellenőrzi a feltételeknek való megfelelést, és adatokat kezel, ahogy a zsűritagok nem kezelnek adatokat, hanem olvasnak és értékelnek.
.
5. A Szeminárium a regényírás képzéséről szól (6 hónapos időtartamban), és nem direkt könyvkiadásról, ezért kérjük, hogy a pályázó
.
ne küldjön be fiókban évek óta elfekvő, máshol meg nem jelentetett regényt azzal, hogy képzést nem kér, csak könyvkiadást!
.
A képzés végén a nyertes(ek) regényei jelen(het)nek meg nyomtatott és/vagy e-könyves formátumban.
.
Kérjük, hogy aki részt akar venni a pályázaton, értelmezze a szöveget, és tartsa be a feltételeket!
.
Minden információ megtalálható a pályázati kiírásban, csak végig kell olvasni!
.
.
Reméljük, sikerült támpontokat nyújtanunk, magyarázatot adnunk néhány homályos kérdésre, és megkönnyítenünk a pályázást!
.
Továbbra is szeretettel és érdeklődéssel várjuk a pályázati anyagokat!
.
.
Szerkesztő
Czinkos Éva (Eve Rigel) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványtervező, könyvborító-tervező, webfejlesztő, szemináriumi oktató, az egyesület elnöke

Hozzászólás

*