TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Megjelent az Ember és gép című e-könyves antológia

A Trivium Egyesület gondozásában megjelent az Ember és gép című sci-fi antológia e-könyves formátumban, amely a 2022-ben meghirdetett Ember és gép című novellapályázat 10 legjobb novelláját tartalmazza.
Az antológia 2023. február 28-ig 20% kedvezménnyel vásárolható meg a Trivium Webshopban. A következő napokban pedig felkerül jó néhány online webshop oldalára is: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive.
.

Az antológia adatai

Oldalszám: 200
Kiadó: Trivium Egyesület
Felelős kiadó: Czinkos Éva
Főszerkesztő: Ripp Gábor
Könyvborító: Czinkos Éva
ISBN 978-615-5821-66-0 /epub/
ISBN 978-615-5821-67-7 /mobi/
.
.
.
.

.

.

Az elektronikai vívmányok korát éljük. Az MI egyre inkább jelen van mindennapjainkban, csakúgy egyszerűbb okoseszközök, mint nagy kapacitású számítógépek által vezérelt, önálló gondolkodásra és döntéshozatalra képes, komplex rendszerek formájában. Ami régen csak fantasztikum volt, az századunkban előbb-utóbb kézzelfogható valósággá válhat.
Vajon hogyan alakul a társadalmunk a jövőben – a talán nagyon is közeli jövőben –, hogyan telnek majd a napjaink, amikor feltételezhetően szorosan együtt fogunk élni a saját magunk alkotta mesterséges intelligenciával? Választ kapunk-e arra az ősi kérdésre, hogy szert tehetnek-e emberi tulajdonságokra, érzelmekre a gépek, illetve elgépiesedhetnek-e az emberek? Átvehetik-e megalkotóik szerepét a gépek, valamint mivel járhat egy gép és egy élő szervezet teljes vagy részleges egybeolvadása a genetika és az elektronika ugrásszerű fejlődésének köszönhetően?
Ebben a kötetben a Trivium Egyesület 2022-ben „Ember és gép” címmel kiírt novellapályázatának nyertes műveit olvashatjuk a fenti témakörben.
.

Tartalomjegyzék

S. Varga Zoltán: Az üresfejű
Molnár Dénes Attila: Hátramaradtak
Kerék Dávid: Lopott lelkek
Amethyst Sama: Egy hajszálon múlt
Kulcsár Krisztián: Közöny
László Bettina: Identitás
Palágyi R. László: Mutass hozzá hasonló arcot
Ian Pole: Duplikációs protokoll
Molnár Dénes Attila: Testbe zárt lélek
Harsányi Csilla: A falon túl

.

 

Szerkesztő
Czinkos Éva (Eve Rigel) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványtervező, könyvborító-tervező, webfejlesztő, szemináriumi oktató, az egyesület elnöke
  1. S. Varga Zoltán

    Gratulálok a kedves kollégáknak, már olvasom a műveiket. 🙂 Üdv.

Hozzászólás

*