TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Kapcsolódás

Jelige: Eszty1104
.
.

Gacsaj Pesta három gyerekét amíg ő börtönben volt a nővére Teri nevelte. Az anyjuk attól fogva nem is törődött velük. Igaz el kellett költözni neki Pesta házából, de más nem történt. Élhetett a továbbiakban úgy ahogy akart. Pesta több mint öt évet ült börtönben. Egy ősz hajú, de fizikálisan még erős ember tért haza. A két fiát magához vette, de a lány Elvira maradt a nagynénjénél. Teri ragaszkodott hozzá. Elvirát ő tanítatta. Először is gimnáziumba járatta, majd női fodrász tanulónak adta. Elvirának a kapcsolata a fiú testvéreivel nem szünt meg. Külön éltek, de rendszeresen keresték egymást. Így történt aztán, hogy egyszer meghívást kapott az idősebbik bátyja születésnapjára. Elvira egy nagyon csinos cigánylány volt. Aki szentül hitte, hogy egyszer befutott mesterfodrász lesz belőle.
Idősebbik bátyját az apja után szintén Istvánnak hívták. Ennek a fiúnak kevesebb szerencséje volt a tanulásban. A nyolc általánost ugyan jó eredménnyel elvégezte. Még Teri nénjénél lakott amikor a középiskolát is elkezdte, de ott már inkább a csibészségeiröl volt híres és az első év után kimaradt onnan. Megpróbált szakmát tanulni. Villanyszerelő akart lenni mert az egyik cimborája is az akart lenni. Viszont megint csak komolytalanok voltak, mert ők bizony nem arra születtek, hogy a mester esetleg a segédek szerszámos ládáját cipeljék. Vagy jobb híján állandóan falat véssenek. Ezek után nem maradt más mint a mezőgazdasági idény munka tavasztól őszig. Persze itt is naponta el kellett volna járni dolgozni. Ebböl is elég jól megélhettek volna, de ők ha pénzük volt mondván, hogy pihenni is kell inkább nem dolgoztak és többnyire csak kocsmáztak.
Elvirát azon a születésnapi zsúron Pista bátyjának a legjobb barátja mellé ültették. Burai Zoltán jó barát volt, de sok tekintetben ugyanolyan hasznavehetetlen mint a bátyja. Egy dologhoz viszont nagyon értett, mert kiváló táncos volt. Egész este táncolt Elvirával. Úgy gondolta ekkor Burai Zoltán, hogy egy rendes lányra lelt aki végre a stabil barátnője lesz.
Újból elkezdett dolgozni és meghívta Elvirát, a megyeszékhelyre diszkózni. A lány benne is volt azonnal. Hiszen nagyon ritkán járt el szórakozni. A nagynénje Teri finoman tiltotta. Ne menjen bele semmilyen meggondolatlan kapcsolatba. „Van még időd férjhez menni is akár. Látod én és a nagybátyád is már elmúltunk huszonöt évesek amikor össze kerültünk és milyen jól élünk. Jánosban egy arany embert fogtam ki. Mert milyen dolgos. Családszerető és hűséges. Mert igazán szeret. Egyszer majd te is találkozol egy ilyen emberrel. Nem kell azt elkapkodni. Elvira ennek ellenére elment Zoltánnal táncolni. Ezen az estén egy ócska Ladával jelent meg a fiú a lányért. Mert jogosítványa legalább volt, de autója nem. Ezen az estén Zoltán roppant kimérten viselkedett és nagyon udvarias volt. Úgy gondolta Elvira barátnője lesz egy ilyen este után, de minden másként történt. Amikor Burai Zoltán haza vitte a lányt és magához akarta ölelni, hogy megcsókolja a válasz röviden csak ennyi volt. ” El a kezekkel tőlem „.
Így történt, hogy ezek után Zoltán mindenkinek elmondta milyen felvágós ez a lány. Azért mert valaki olyan csinos és a szakmájában befutott akkor is csak egy roma lány. Vagy ahogy akkor ő mondta egy roma rányi. Természetesen ezt Elvira is hamarosan visszahallotta. Sértette ez a megjegyzés. Úgy gondolta ezzel mindennek vége. Idő közben Zoltán egy szobafestőhöz került segédnek. Ez sem volt számára egy ideális munka, de jól megfizették. Azon kívül olyan környezetbe került ahol a szokásos linkségét nem türték meg. ” Vagy – vagy. „- mondta mindíg a mester. Jó fizikumú, jó vágású cigány gyerek vagy, ha sokáig nálam dolgozol még megbecsült ember is lehetsz. Mellettem kitanulhatod ezt a szakmát és öregebb korodban mester úrnak fognak szólítani az emberek. Persze jól is fogsz élni, sokkal jobban mint most. Aztán mégis minden másként történt. Ezt a lehetőséget a mester ajánlotta neki. Mert akkoriban kerestek határvadászokat. Burai Zoltán jelentkezett és fel is vették. Sikeres vizsgákat tett és a határ védelmére fel is esküdött. Igaz ezt sokan még a közvetlen környezetében sem hitték el. Vagy azt mondták jó keresztapja van neki. A felelősség érzete azonban ekkoriban jelentősen megnőtt. Így történt ezek után, hogy érkezett egy SMS. Elvirától. Ami Így szólt:
.
Kedves Zoltán!
Hallottam szerencsédről, hogy végre sikerült megtalálnod önmagad. Olyan emberek közé kerültél ahol biztos jövő vár rád. Becsüld meg kérlek a jó sorsod! Teri néni is javasolta, hogy keresselek meg. Várlak haza!
Találkozni szeretnék veled!
Elvira.
.
.


.
.

Szerkesztő
Adminisztrátor

Hozzászólás

*