TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Megjelent az Alternatív honfoglalás

Az Egyesület gondozásában megjelent az Alternatív honfoglalás című antológia, amely a 2023-ban meghirdetett novellapályázat 6 legjobb novelláját tartalmazza.

Az antológia 2024. május 10-ig 20% kedvezménnyel vásárolható meg a Trivium Webshopban. A következő napokban pedig felkerül jó néhány online webshop oldalára is: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive.

RÉSZLET AZ ANTOLÓGIÁBÓL
.

Az antológia adatai

Oldalszám: 200
Kiadó: Trivium Egyesület
Felelős kiadó: Czinkos Éva
Főszerkesztő: Ripp Gábor
Könyvborító: Czinkos Éva
ISBN 978-615-5821-77-6  /epub/
ISBN 978-615-5821-78-3  /mobi/

Képzeljük el, hogy annak idején a magyarok bejövetele a Kárpát-medencébe nem az eddigi ismereteink szerint történt. Képzeljünk el egy alternatív valóságot, amelyben őseink esetleg nem az általunk ismert időszakban foglaltak hont, esetleg gyökeresen másképp történt a területek birtokba vétele, mint ahogy azt a történészek állítják, esetleg nem is telepedtek meg itt annak idején, hanem továbbmentek (közelebb-távolabb) valamelyik irányba… vagy esetleg nem is hajszálpontosan azoknak a történelmi személyiségeknek köszönhetjük hazánk létét, akiknek ezt jelenleg büszkén valljuk. Egyszóval: mi lett volna, ha…? Mi minden lett volna más akkoriban és az elkövetkező évszázadok során, esetleg mi minden lenne más napjainkban, országhatáron belül és kívül?

A 2023-ban kiírt „Alternatív honfoglalás” elnevezésű novellapályázatunkra ebben a témakörben vártunk írásokat, műfaji megkötés nélkül. A zsűri által legjobbnak ítélt írásokat tettük közzé jelen antológiában.

TARTALOMJEGYZÉK

Szilágyi Heléna: A szarvas útja

Némethy Alexandra: A táltosasszony legendája

Mikó-Baráth György: A magyar árny

Pető Zoltán: Rokoni vér

Ian Pole: Kurszán vére

Felicia Salber: Láthatatlan

 

Szerkesztő
Czinkos Éva (Eve Rigel) író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, kiadványtervező, könyvborító-tervező, webfejlesztő, szemináriumi oktató, az egyesület elnöke

Hozzászólás

*