TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu
A Trivium oldalára szívesen fogadjuk azokat az írásokat, amelyek még nem jelentek meg sem nyomtatott, sem elektronikus formában antológiákban, magazinokban, netes oldalakon. Természetesen azokat is szívesen fogadjuk, amelyek már megjelentek, de azokat a Könyvajánló rovatunkba küldjétek.
.
Mit kell tenned, ha a művedet szeretnéd megjelentetni az oldalunkon?

Írj egy jó sztorit! Mindegy, hogy milyen műfajban és kategóriában teszed, a lényeg a minőség. A hozzánk beérkezett műveket szerkesztés után illusztrációval és ajánló szöveggel együtt közzétesszük, a közösségi oldalainkon megosztjuk, és lehetőséget biztosítunk, hogy az olvasók véleményezhessék, értékelhessék. Arra kérünk, kerüld a politikát, az ideológiai, a vallási hangvételű, rasszizmussal, kirekesztéssel foglalkozó, szélsőséges állást foglaló írásokat.
Továbbá fontos kitétel, hogy más tollával ne ékeskedj, kizárólag magad alkotta írást küldj el nekünk!
.
Mekkora terjedelemben küldhetsz nekünk írást?

Azt javasoljuk, hogy a történeted ne legyen hosszú. Hogy a „hosszú” relatíve mit jelent, nem dönthetjük el helyetted, de tudnod kell, hogy a jó történetekből semennyi sem elég, a kevésbé jókat viszont kevesebben olvassák, ha átlép egy türelmi küszöböt.
Számszerűsítve a novellád legfeljebb 30 ezer leütés legyen szóközökkel együtt, de jobban teszed, ha alatta maradsz ennek a limitnek.
Beküldheted az elkészült regényed egy rövid részletét is (legfeljebb 5 ezer leütésnyit), vagy a kisregényed, ha nem lépi túl az 50 ezer leütést.
Természetesen tehetünk kivételt kirívóan jó írásokkal a terjedelmi limit rovására, de erről a szerkesztő egyénileg dönt.
.
Hogyan küldd be az írásod?

Lehetőleg docx-ben. A szöveget beküldés előtt olvasd át néhányszor, hogy a lehető legkevesebb hibával érkezzen hozzánk. Kifejezetten kérjük, hogy helyesen használd a szövegszerkesztőt, mellőzd a tabulátorokat, a képeket, szmájlikat, aláhúzásokat, minden olyan felesleges díszítést, aminek nincs helye egy novellában. Hidd el, egészen másként fog kinézni a műved, mire felkerül az oldalra, ne kockáztasd meg, hogy a szerkesztő visszaküldi a műved, mert túl sok hibát talált benne!
.
Mit tegyél, ha a szerkesztő mégis visszaküldi a műved, ha túl sok hibát talált?

Javíts! Ha egyszer visszakaptad az írásod, még nincs veszve semmi. A szerkesztő ellát instrukciókkal, és/vagy korrektúrát ír, ha úgy látja, van esély a javításra. Ha nem lát esélyt, meg fogja írni neked. Ebben az esetben válassz egy másik novellát beküldésre.
.
Ki küldhet nekünk írást?

Bárki. Szívesen fogadunk kezdő és már publikáló íróktól is műveket. Ahogy fentebb írtuk, a lényeg a minőség.
.
Milyen néven jelentetheted meg az írásod?

Bármilyenen, ami nem a másé. Kérheted, hogy a születési neveden, a már ismert írói neveden, de egy hirtelenjében kitalált álnéven is. A lényeg, hogy a szerzői jognak megfeleljen, vagyis ne sértsd vele mások személyiségi jogait.
.
Hova küldheted az írásod?

A triviumegyesulet@gmail.com címre küldheted a műveidet lehetőleg olyan e-mail címről, amit gyakran nézel, hogy a szerkesztő levelezhessen veled, ha több információra van szüksége, vagy javítást kér.
.
Mit tegyél, ha beküldted az írásod, de az üdvözlő levél után napokig nem érkezik válasz, és a novellád sem kerül ki az oldalra?

Várj türelmesen! Mindenki kap értesítést, akinek a műve kikerül az oldalra, és az is, akié nem. Azonban előfordulhat torlódás, vagy a szerkesztő épp azzal van elfoglalva, hogy megfelelő formába öntse a műved, esetleg a hibákat jelölgeti épp.
.
Írásra fel!
.
JOGI NYILATKOZAT
.
A Trivium Egyesület fenntartja a jogot, hogy az oldalain az általa meghatározott elvek, minőségi szint és mennyiségi limit alapján jelentessen meg műveket a szerzői jogi törvény betartásával.
.
A műveid Trivium Egyesület oldalaira való beküldésével beleegyezel abba, hogy a szerkesztők a műved szerkesztés után tegyék közzé, továbbá közösségi oldalakon megosszák, reklámozási céllal részleteket közöljenek belőle, hivatkozzanak rá egyéb oldalakon.
.
A beküldéssel kijelented, hogy a műved a saját tulajdonodat képezi, nem sérti mások szerzői és személyiségi jogait.
.
A beküldéssel elfogadod, hogy a műved közzétételéért anyagi követeléseket nem támasztasz az egyesülettel szemben.
.