TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu
Friss bejegyzések

Kézirattól a könyvesboltig.
Igény szerinti könyvkiadás első könyves és sokadik könyves írók számára – Kézirattól a könyvesboltig

Irodalmi szerkesztés, helyesírás-ellenőrzés, tördelés
Különleges, egyedi borítók
Ofszet és digitális nyomtatás, kiszállítás
E-könyves kiadás
Árajánlatkérés – Tanácsadás – Egyedi árak

.

TÁJÉKOZTATÓ

Célunk olyan minőségi könyvek kiadása, ahol a külcsín és a belbecs egyaránt fontos. Mielőtt minket választasz a műved nyomtatott és/vagy e-könyves formátumú kiadására, tudnod kell, hogy nem jelentetünk meg szerkesztetlen művet. Ha nem tartasz igényt irodalmi szerkesztésre, a leadott kéziratodnak tördelés előtt akkor is át kell mennie nyelvtani és helyesírási szerkesztésen.

Ha ezt elfogadod, a következő lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy a kezedben tarthasd az elkészült könyved:
.

1.

Írd meg nekünk a trivium@triviumnet.hu e-mail-címen, hogy milyen könyvet szeretnél megjelentetni!
Válaszlevelünkben felteszünk néhány kérdést, és tanácsokkal látunk el a megjelenést illetően.

2.

Az árajánlat elkészítéséhez küldd el nekünk a műved kéziratát docx formátumban, hogy felmérhessük az elvégzendő munka mennyiségét (Lásd: Jogi nyilatkozat)!

3.

Az elkészült árajánlatot e-mailben elküldjük neked.

4.

Amennyiben elfogadod az árajánlatunkat, megkötjük veled a kiadói szerződést, és indulhat a munka.

.

FIGYELEM!

Minden könyv egyedi, legyen regény, mesekönyv, verseskötet vagy novelláskötet, és emiatt egyedi elbírálást igényel. Egy-egy árajánlat elkészítéséhez a következő paramétereket kell figyelembe vennünk:

 • Ha azt szeretnéd, hogy a könyved könyvesboltban is kapható legyen, minimálisan százon felüli példányszámra lesz szükséged, viszont ha csak a barátaidat, rokonaidat szeretnéd meglepni vele, elegendő néhány darab.
  Tudnod kell, hogy könyvesbolti megjelenéshez ISBN számot kell igényelnünk, és a könyvből hat darab kötelespéldányt leadnunk az Országos Széchenyi Könyvtárnak. A könyvet vonalkóddal kell ellátnunk, és az árat is fel kell tüntetnünk rajta.
  Ajándékkönyvekhez nincs szükség ISBN számra, de emiatt nem árusíthatod őket.
 • A példányszám megállapításakor vedd figyelembe, hogy minél kisebb a példányszám, annál drágább a nyomtatás. Tehát előfordulhat, hogy 10 és 30 példány között mindössze 1-2 ezer forint a különbség, és ugyanígy 150 és 200 példány között is csak 10-15 ezer. A kérdés az, hogy igazából hány példányra van szükséged. Előfordulhat, hogy nem tudod mindet eladni, és marad belőle.
 • A könyv méretét többnyire a tartalma határozza meg. Más lehet a szórakoztató regénynek, a mesekönyvnek, a verseskötetnek, fotókönyvnek stb.
  Pl. A legkönnyebben nyomtatható általános méret regények esetében az A/5 (148 mm x 210 mm)
  Javasolt kötéstechnika a ragasztókötött (puhafedeles).
  Természetesen előfordulhat, hogy a könyv szebb külsőt kap keményfedéllel, de tudnod kell, hogy ez alaposan megnöveli a költségeket.
 • A terjedelem nagyon fontos (ha nem a legfontosabb) paraméter az árajánlat elkészítésekor. Mivel a pontos oldalszám szerkesztés után derül ki, első nekifutásra csak elsődleges árat tudunk adni, így a végső árajánlathoz képest + - pár ezer forint eltérés előfordulhat.
 • Sok olvasó a könyvesboltban nem borító alapján választ, de hogy egyáltalán a kezébe vegye a könyvet, és elolvassa a fülszövegét, vagy belelapozzon, fel kell kelteni a figyelmét.
  A kiadás megrendelésekor többféle lehetőség közül választhatsz:
  – kérheted a teljes borító elkészítését (előlap + gerinc + hátlap + tipográfia) egyéni képi megjelenítéssel
  – hozott képi anyag (engedélyhez kötött) felhasználásával a teljes borító elkészítését
  – hozhatsz grafikus által elkészített kész borítót, de ez elfogadás előtt szerkesztői ellenőrzést igényel.
 • Az árajánlat elkészítésénél a másik fontos paraméter a belív:
  – a könyv belseje csak szöveget tartalmaz (fekete-fehér), vagy színes képeket is, esetleg grafikonokat, ábrákat stb.
  – milyen a szövegkép (más a tördelése a regénynek, a verseskötetnek, tanulmánynak stb.)
  – vannak-e lábjegyzetek, hivatkozások, utalások.
 • A szolgáltatások kérése fontos tényező a minőségi könyvkiadásban. Ahogy fentebb írtuk, szerkesztetlen könyvet nem adunk ki, tehát azt a megrendelést nem teljesítjük, amiben csupán nyomtatást kérsz. A nyomtatás céljából felkereshetsz bármilyen nyomdát, de ahhoz, hogy a kéziratból megfelelő minőségű, tetszetős, élvezhető könyv legyen, szerkesztésre van szükség.
  Tudjuk, hogy főként a kezdő írók nem szívesen egyeznek bele az irodalmi szerkesztésbe, mert a szerkesztő mondatokat ír át, töröl (esetleg egész bekezdéseket), tehát dramaturgiailag is megváltoztat(hat)ja a szöveget, mert sokan úgy tekintenek a művükre, mint édes gyermekükre, akit idegenek bántanak. Azonban az esetek többségében szükség van arra, hogy „gatyába rázzuk” a szöveget, rendezzük a kusza cselekményt, hogy érthető, logikailag egységes történetet kapjunk.
  Amennyiben nem tartasz igényt irodalmi szerkesztésre, mert kézirattól függően azért ennek megvan a maga költsége, a megrendelésed csak akkor tudjuk elfogadni, ha a nyelvtani és helyesírási szerkesztésbe beleegyezel (általános nyelvi és mondattani hibák, központozási hibák, vesszőhibák, írásjelek és tagolási hibák javítása).
 • Az egyéb paraméterek közé tartozik az egyedi kérések teljesítése, úgymint portréfotó elhelyezése a hátlapon, egyedi feliratok, szlogenek a címlapon, különleges borító, stb.
  Itt szeretnénk jelezni, hogy az irodalmi szerkesztésen átment kiadványokra minden esetben felkerül a Prim Könyvek logó.

Adminisztráció

Költségek és kiadói szerződés

off

Amit a költségekről és a kiadói szerződésről tudni kell

A kiadói szerződés a Trivium Egyesület és a megrendelő között köttetik, és a könyvkiadás minden aspektusát szabályozza a kézirat leadásától a könyv megrendelőhöz, illetve a könyvesboltba juttatásáig. A szervezeti és ...
Posted On 2021 aug 16
, By

E-könyves kiadás

Megjelent a Kelepce e-könyves formátumban

Megjelent Eve Rigel Kelepce című krimi regénye e-könyves formátumban. A regény kapható a diBook, eKönyv Magyarország, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop oldalain. A Trivium Webshopban 2022. április 30-ig 20%-os...
Posted On 2022 ápr 09
, By

Könyvmegjelenések

A pokol édenkertje nyomtatott formátumban is megjelenik

Nyomdába került H. Fajth Evelin A pokol édenkertje című regénye, amely a Prim Könyvek – Kézirattól a könyvesboltig POD szolgáltatás keretén belül jelenik meg. . Kiadó: Trivium Egyesület/Prim Könyvek Főszerkesztő: Ripp Gábor Könyvborító: Czinkos Éva Műfaj: romantikus, történelmi krimi Formátum: puhafedeles Oldalszám: 210 Ára: 3400 Ft Várható megjelenés: 2021. november 5. . . A könyv kapható lesz a Líra könyvesboltjaiban, a Trivium Webshopban és közvetlenül rendelhető lesz a szerzőtől. . A lira.hu oldalon a megjelenésig 20% kedvezménnyel már előrendelhető. . A regény e-könyves formátumban jelenleg is kapható a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop. . Fülszöveg Emma elismert, sikeres írónő. Eddig felépített, tökéletes világa egyszeriben kettészakad, amikor balesetben elveszíti férjét és kislányát, ő maga pedig deréktól lefelé lebénul. Úgy érzi, megfosztották ...
Posted On 2021 okt 28
, By
ELÉRHETŐSÉGEK

E-mail: trivium@triviumnet.hu, info@triviumnet.hu Tel: 06 29 954 303