TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Kézirattól a könyvesboltig.
Igény szerinti könyvkiadás első könyves és sokadik könyves írók számára – Kézirattól a könyvesboltig

Irodalmi szerkesztés, helyesírás-ellenőrzés, tördelés
Különleges, egyedi borítók
Ofszet és digitális nyomtatás, kiszállítás
E-könyves kiadás
Árajánlatkérés – Tanácsadás – Egyedi árak

.

TÁJÉKOZTATÓ

Célunk olyan minőségi könyvek kiadása, ahol a külcsín és a belbecs egyaránt fontos. Mielőtt minket választasz a műved nyomtatott és/vagy e-könyves formátumú kiadására, tudnod kell, hogy nem jelentetünk meg szerkesztetlen művet. Ha nem tartasz igényt irodalmi szerkesztésre, a leadott kéziratodnak tördelés előtt akkor is át kell mennie nyelvtani és helyesírási szerkesztésen.

Ha ezt elfogadod, a következő lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy a kezedben tarthasd az elkészült könyved:
.

1.

Írd meg nekünk a trivium@triviumnet.hu e-mail-címen, hogy milyen könyvet szeretnél megjelentetni!
Válaszlevelünkben felteszünk néhány kérdést, és tanácsokkal látunk el a megjelenést illetően.

2.

Az árajánlat elkészítéséhez küldd el nekünk a műved kéziratát docx formátumban, hogy felmérhessük az elvégzendő munka mennyiségét (Lásd: Jogi nyilatkozat)!

3.

Az elkészült árajánlatot e-mailben elküldjük neked.

4.

Amennyiben elfogadod az árajánlatunkat, megkötjük veled a kiadói szerződést, és indulhat a munka.

.

FIGYELEM!

Minden könyv egyedi, legyen regény, mesekönyv, verseskötet vagy novelláskötet, és emiatt egyedi elbírálást igényel. Egy-egy árajánlat elkészítéséhez a következő paramétereket kell figyelembe vennünk:

 • Ha azt szeretnéd, hogy a könyved könyvesboltban is kapható legyen, minimálisan százon felüli példányszámra lesz szükséged, viszont ha csak a barátaidat, rokonaidat szeretnéd meglepni vele, elegendő néhány darab.
  Tudnod kell, hogy könyvesbolti megjelenéshez ISBN számot kell igényelnünk, és a könyvből hat darab kötelespéldányt leadnunk az Országos Széchenyi Könyvtárnak. A könyvet vonalkóddal kell ellátnunk, és az árat is fel kell tüntetnünk rajta.
  Ajándékkönyvekhez nincs szükség ISBN számra, de emiatt nem árusíthatod őket.
 • A példányszám megállapításakor vedd figyelembe, hogy minél kisebb a példányszám, annál drágább a nyomtatás. Tehát előfordulhat, hogy 10 és 30 példány között mindössze 1-2 ezer forint a különbség, és ugyanígy 150 és 200 példány között is csak 10-15 ezer. A kérdés az, hogy igazából hány példányra van szükséged. Előfordulhat, hogy nem tudod mindet eladni, és marad belőle.
 • A könyv méretét többnyire a tartalma határozza meg. Más lehet a szórakoztató regénynek, a mesekönyvnek, a verseskötetnek, fotókönyvnek stb.
  Pl. A legkönnyebben nyomtatható általános méret regények esetében az A/5 (148 mm x 210 mm)
  Javasolt kötéstechnika a ragasztókötött (puhafedeles).
  Természetesen előfordulhat, hogy a könyv szebb külsőt kap keményfedéllel, de tudnod kell, hogy ez alaposan megnöveli a költségeket.
 • A terjedelem nagyon fontos (ha nem a legfontosabb) paraméter az árajánlat elkészítésekor. Mivel a pontos oldalszám szerkesztés után derül ki, első nekifutásra csak elsődleges árat tudunk adni, így a végső árajánlathoz képest + - pár ezer forint eltérés előfordulhat.
 • Sok olvasó a könyvesboltban nem borító alapján választ, de hogy egyáltalán a kezébe vegye a könyvet, és elolvassa a fülszövegét, vagy belelapozzon, fel kell kelteni a figyelmét.
  A kiadás megrendelésekor többféle lehetőség közül választhatsz:
  – kérheted a teljes borító elkészítését (előlap + gerinc + hátlap + tipográfia) egyéni képi megjelenítéssel
  – hozott képi anyag (engedélyhez kötött) felhasználásával a teljes borító elkészítését
  – hozhatsz grafikus által elkészített kész borítót, de ez elfogadás előtt szerkesztői ellenőrzést igényel.
 • Az árajánlat elkészítésénél a másik fontos paraméter a belív:
  – a könyv belseje csak szöveget tartalmaz (fekete-fehér), vagy színes képeket is, esetleg grafikonokat, ábrákat stb.
  – milyen a szövegkép (más a tördelése a regénynek, a verseskötetnek, tanulmánynak stb.)
  – vannak-e lábjegyzetek, hivatkozások, utalások.
 • A szolgáltatások kérése fontos tényező a minőségi könyvkiadásban. Ahogy fentebb írtuk, szerkesztetlen könyvet nem adunk ki, tehát azt a megrendelést nem teljesítjük, amiben csupán nyomtatást kérsz. A nyomtatás céljából felkereshetsz bármilyen nyomdát, de ahhoz, hogy a kéziratból megfelelő minőségű, tetszetős, élvezhető könyv legyen, szerkesztésre van szükség.
  Tudjuk, hogy főként a kezdő írók nem szívesen egyeznek bele az irodalmi szerkesztésbe, mert a szerkesztő mondatokat ír át, töröl (esetleg egész bekezdéseket), tehát dramaturgiailag is megváltoztat(hat)ja a szöveget, mert sokan úgy tekintenek a művükre, mint édes gyermekükre, akit idegenek bántanak. Azonban az esetek többségében szükség van arra, hogy „gatyába rázzuk” a szöveget, rendezzük a kusza cselekményt, hogy érthető, logikailag egységes történetet kapjunk.
  Amennyiben nem tartasz igényt irodalmi szerkesztésre, mert kézirattól függően azért ennek megvan a maga költsége, a megrendelésed csak akkor tudjuk elfogadni, ha a nyelvtani és helyesírási szerkesztésbe beleegyezel (általános nyelvi és mondattani hibák, központozási hibák, vesszőhibák, írásjelek és tagolási hibák javítása).
 • Az egyéb paraméterek közé tartozik az egyedi kérések teljesítése, úgymint portréfotó elhelyezése a hátlapon, egyedi feliratok, szlogenek a címlapon, különleges borító, stb.
  Itt szeretnénk jelezni, hogy az irodalmi szerkesztésen átment kiadványokra minden esetben felkerül a Prim Könyvek logó.

Adminisztráció

Költségek és kiadói szerződés

off

Amit a költségekről és a kiadói szerződésről tudni kell

A kiadói szerződés a Trivium Egyesület és a megrendelő között köttetik, és a könyvkiadás minden aspektusát szabályozza a kézirat leadásától a könyv megrendelőhöz, illetve a könyvesboltba juttatásáig. A szervezeti és ...
Posted On 2021 aug 16
, By

E-könyves kiadás

Megjelent az Alternatív honfoglalás

Az Egyesület gondozásában megjelent az Alternatív honfoglalás című antológia, amely a 2023-ban meghirdetett novellapályázat 6 legjobb novelláját tartalmazza. Az antológia 2024. május 10-ig 20% kedvezménnyel vásárolható meg a Trivium Webshopban. A következő napokban pedig felkerül...
Posted On 2024 ápr 24
, By

Könyvmegjelenések

Megjelent Ripp Gábor Két világon innen című novelláskötete e-könyvben

Megjelent Ripp Gábor Két világon innen című novelláskötete e-könyves (epub, mobi) formátumban. Kapható a Trivium Webshopban 25%-os kedvezménnyel, továbbá megvásárolható lesz az eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive oldalain. Kiadó: Trivium Egyesület Könyvborító: Czinkos Éva (Eve Rigel) Oldal: 190 ISBN 978-615-5821-69-1 Olvass bele!   A Trivium Egyesület „Két világ határán” címmel egykor meghirdetett pályázatára olyan írásokat vártunk, amelyekben a szereplők valamilyen módon átjutnak más világokba, találkoznak más világok lakóival, akik aztán befolyásolják az ő életüket, esetleg ők befolyásolják az adott világ lakóinak életét. A „két világ” pontos meghatározását és egymással való kapcsolatát a pályázókra bíztuk. Létsíkváltás, időutazás, tényleges vagy képzeletbeli világ; nem húztunk szoros határvonalat. Ebben a mostani kötetben – néhány év elteltével – azokat a saját írásaimat jelentettük meg, amelyeket a...
Posted On 2023 ápr 08
, By

Megjelent Ripp Gábor Kábulat című regénye e-könyvben

Megjelent Ripp Gábor Kábulat című retró krimi regénye e-könyves (epub, mobi) formátumban. Kapható a Trivium Webshopban 20%-os kedvezménnyel, továbbá megvásárolható az eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive oldalain. Kiadó: Trivium Egyesület Könyvborító: Czinkos Éva (Eve Rigel) Oldal: 300 ISBN 978-615-5821-71-4 Olvass bele! Moly   Bokrokkal szegélyezett betonút egy fővároshoz közeli vasúti felüljáró tövében, ami ideális helyszín kocsikázó pároknak, akik egy kellemes pásztorórára húzódnak le a főútról… és úgyszintén ideális helyszín egy fantom számára, aki ez alkalommal errefelé űzi rémisztő tevékenységét az éj leple alatt. Feri és Magdi, két egykori iskolatárs, maguk is ráhajtanak a betonútra, ahol kezdődő kapcsolatuk kibontakoztatása helyett közel egy órán át tartó eszméletvesztés vár rájuk. Később rádöbbennek, hogy az időkieséshez némi vérveszteség is járult… Nem akarják annyiban hagyni a dolgot, és...
Posted On 2023 márc 27
, By

Megjelent Eve Rigel Lien című military sci-fi regénye

Megjelent Eve Rigel Lien című military science fiction regénye e-könyves (epub, mobi) formátumban. Kapható a Trivium Webshopban 20%-os kedvezménnyel, továbbá megvásárolható az eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive oldalain. Főszerkesztő: Ripp Gábor Könyvborító: Czinkos Éva (Eve Rigel) Oldal: 260 ISBN 978-615-5821-60-8 Olvass bele! Moly   Narval Avery, az Egyesített Haderő őrnagya, néhány társával együtt otthagyja az egységét, és csatlakozik a ganjuri ellenállókhoz. A háború már több mint tizenöt éve tart a Dhaor bolygón, és az embereken kívül a többi faj is érintett benne. Narval a társaival együtt rendszeres időközönként élelmet, vizet és gyógyszereket csempész át a császári fővárost körbekerítő blokádon, hogy segítsék a város katakombáiban nyomorúságos körülmények között tengődőket. Egy nap Narvalt felkeresi egy ismeretlen lány, és nagyon különös megbízást ad neki. Egy héten belül át kell juttatnia őt...
Posted On 2022 nov 14
, By

Megjelent a Szepessy gróf különös esete és egyéb misztikus történetek e-könyvben

Megjelent Pető Zoltán Szepessy gróf különös esete és egyéb misztikus történetek című e-könyves novelláskötete a Trivium Egyesület PRIM Könyvek – Kézirattól a könyvesboltig könyvkiadás keretein belül. . A novelláskötet megvásárolható a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop. .. A Trivium Webshopban 2022. november 13-ig 15%-os vásárlási kedvezményt adunk. . Kiadó: Trivium Egyesület Főszerkesztő: Ripp Gábor Címlap: Czinkos Éva Műfaj: misztikus, horror, thriller, weird, fantasy, krimi Formátum: epub, mobi Olvass bele! . . „Amikor Sul havában a sivatagi népek hullazabáló démonának feje, Rasz al-Gúl lángol majd az égen, az erdők papjai elvégzik a rítusokat, úgy ahogyan azt Mayapan naptárában megírták! És én rettegve, rettegve és tehetetlenül várom majd azt a napot, Jonathan!” . Ősi misztériumok, elfeledett helyek és városok, letűnt korszakok istenei, démonai és hátborzongató...
Posted On 2022 okt 22
, By

Megjelent a Kelepce e-könyves formátumban

Megjelent Eve Rigel Kelepce című krimi regénye e-könyves formátumban. A regény kapható a diBook, eKönyv Magyarország, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop oldalain. A Trivium Webshopban 2022. április 30-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolható meg. Szerző: Eve Rigel (Czinkos Éva) Szerkesztő: Ripp Gábor Kiadó: Trivium Egyesület Műfaj: Krimi, romantikus, lélektani Oldal: 360 Formátum: epub, mobi . . Miranda Foster, a milliárdos örökösnő, a férjével nyomozóirodát működtet San Franciscóban. Egyik nap a húga azzal hívja fel, hogy az apjukat meggyilkolták, és ő a gyanúsított. Miranda, bár tizenöt évvel ezelőtt úgy hagyta ott az Eagle-szigeten lévő szülői házat, hogy soha többé nem tér vissza, a húga kérésére mégis odarepül a férjével, és a rendőrségi tiltás ellenére nyomozásba kezd. Az első gyilkosságot később még több követi, és Mirandáék egyre mélyebbre merülnek egy régmúltba visszanyúló, de a jelenre is kiható, szerteágaz...
Posted On 2022 ápr 09
, By

A pokol édenkertje nyomtatott formátumban is megjelenik

Nyomdába került H. Fajth Evelin A pokol édenkertje című regénye, amely a Prim Könyvek – Kézirattól a könyvesboltig POD szolgáltatás keretén belül jelenik meg. . Kiadó: Trivium Egyesület/Prim Könyvek Főszerkesztő: Ripp Gábor Könyvborító: Czinkos Éva Műfaj: romantikus, történelmi krimi Formátum: puhafedeles Oldalszám: 210 Ára: 3400 Ft Várható megjelenés: 2021. november 5. . . A könyv kapható lesz a Líra könyvesboltjaiban, a Trivium Webshopban és közvetlenül rendelhető lesz a szerzőtől. . A lira.hu oldalon a megjelenésig 20% kedvezménnyel már előrendelhető. . A regény e-könyves formátumban jelenleg is kapható a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple, iBooks, Google Play, Kobo, Publishdrive, Trivium Webshop. . Fülszöveg Emma elismert, sikeres írónő. Eddig felépített, tökéletes világa egyszeriben kettészakad, amikor balesetben elveszíti férjét és kislányát, ő maga pedig deréktól lefelé lebénul. Úgy érzi, megfosztották ...
Posted On 2021 okt 28
, By
ELÉRHETŐSÉGEK

E-mail: trivium@triviumnet.hu, info@triviumnet.hu Tel: 06 29 954 303