TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu
Friss bejegyzések
Akció!

Az Éjkapu (nyomtatott)

(1 vásárlói értékelés)

2.790 Ft

Szerző: Palágyi R. László
Kiadó: Trivium Egyesület
Műfaj: fantasy
Kategória: regény
Borító: Czinkos Éva
Oldal: 264
Formátum: nyomtatott, puhafedeles
ISBN 978-615-5821-21-9

Készleten

Leírás

5
(10)
Különös események követik egymást Ostidas komor királyságában, ahol évszázadok óta az Oroszlános Lovagrend uralkodik. A bányavárosokban az épületekre tűzik egy megjósolt új rend zászlaját, Ámbraparton pedig élettelenül a partra sodródik az óriási kráken, amely hosszú ideje elzárta az országot a tengeren túli világoktól. Mivel a szörny fenyegetése már a múlté, a korona expedíciót indít a krónikákban szereplő nyugati földrész, Vessuunas felé. Ám a Vessuunasba vezető úton, az éjszaka és nappal határán, minden felfedezőnek – legyen hős vagy gonosztevő, vagy akár mindkettő –, át kell kelnie az Éjkapun…
.
A regény a Trivium Egyesület Két világ határán című regénypályázatán első helyezést ért el.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 10

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

További információk

Tömeg 0,43 kg
Méretek 21 × 14,8 × 1,8 cm

Az Éjkapu (nyomtatott) termékről 1 értékelés

  1. Krizsai Fruzsina

    Nem tudom, mire is számítottam Palágyi Laci első kötetétől, hiszen már a fülszöveg jelzi, hogy nem fogunk unatkozni – de hogy mennyire nem!
    Az Éjkapunál már az első pár oldalon kapunk mindent: akciót, agressziót, könyörtelenséget, társadalomkritikát, alig belátható politikai cselszövéseket, és valamit az ezek között nem hangsúlyosan, de erős háttérként – mintegy vitorlavászonként – feszülő érzelmi viszonyrendszerekből.
    Nem tudtam eldönteni, jó dolog-e ennyi mindent játékba hozni és játékban tartani, én ezekben a szövevényekben nehezen találtam utat, befelé és kifelé egyaránt, de a kezdet és a végkifejlet közötti mintegy 220 oldalon úgy éreztem, merészen újszerű dolgok történnek. És persze, amennyire veszélyesnek találtam ezt a sokfelé kapcsolódást, annyira csodáltam is, hogyan teremt a szöveg kapcsolatot más szövegekkel, és ezeken túl – a fikcióból kilépve – valós történelmi eseményekkel.
    Összességében nagyon nagyra értékeltem ebben a regényben, hogy nem pusztán magával tudott ragadni a maguk egyszerű (értsd. egyenes) módján hiteles karaktereivel, hanem végig fenn is tartotta a csodálkozó érdeklődésemet a – miénkhez ezer szállal kötődő – világa iránt.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Solve : *
30 ⁄ 5 =