TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Isten feketében (nyomtatott)

(1 vásárlói értékelés)

3.600 Ft

Szerző: Csanda Gergő
Kiadó: Trivium Egyesület
Műfaj: háborús fikció
Kategória: regény
Borító: Czinkos Éva
Formátum: nyomtatott, puhafedeles
Oldal: 242
ISBN 978-615-5821-48-6
Cikkszám: 010202022101 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

5
(2)
A huszonegyedik század elején a Földön egy minden eddiginél kegyetlenebb háború söpör végig, a pusztulás küszöbére sodorva az ismert civilizációt.
Egy felderítő misszió során Szalai Dávid tizedes és társai a megszállt Ukrajnában rekednek ellenséges vonalak mögött. Az orosz erőktől körülzárva, minden kommunikációs eszköztől megfosztva lehetetlennek tűnik a küldetés: egy Borisz nevű fiút kell a NATO erők kezére juttatni. Borisz furcsa szerzet, és az együttműködés leghalványabb jelét sem mutatja, de Szalaiék még nem sejtik, milyen fontos szerep vár rá az elkövetkező napokban. Ahogyan azt sem, hogy nem ők az egyetlenek, akik parancsba kapták a felkutatását…
Időközben az egész Földet felégető háború újabb fordulatot vesz, és a maroknyi csapat megkezdi versenyfutását az idővel a hazajutásért, a túlélésért, a becsületért és a megváltásért.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 2

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Isten feketében (nyomtatott) termékről 1 értékelés

 1. Csonka-Szabó Brigitta

  Az Isten feketében egy ma nagyon is aktuális helyzetet dolgoz fel: az ukrán-orosz háborút, mely bár fikciós történetként és még a háború kitörése előtt íródott, számomra teljesen reális képet fest le a lehetséges jövőről és az események esetleges alakulásáról.

  A szerző első és (bánatomra) eddig egyetlen megjelent kötete, mely szól hazafiasságról, hűségről, becsületről, bajtársiasságról, önfeláldozásról és hitről – mindezeket tökéletesen összehangolva.
  Érzések kavalkádja a könyv: hol sírunk, hol nevetünk, hol győzünk, hol veszítünk és gyászolunk.
  A cselekmény pörög, az események logikusan követik egymást, az erkölcsi és morális kérdések elgondolkoztatnak, a humor átlendít a borúsabb részeken, a végcél pedig abszolút reális – hogy Happy End lesz-e, azt döntse el mindenki maga…

  A Második Szakasz tagjai mind külön egyéniségek, akik tökéletesen kiegészítik egymást és egy hihetetlen csapattá sikerült összekovácsolódniuk. Az oroszok mellett viszont saját démonaikkal is meg kell küzdeniük, miközben talpon kell maradniuk és az életbenmaradás mellett még a küldetésüket is teljesíteniük. Hitüket és reményüket vesztik a háborúban, hogy újra megtalálják Istent és a reményt.
  (A vallás ne riasszon meg senkit, én sem bírom a térítő könyveket, ebben pedig épp csak annyi van, amennyit egy ilyen háborús helyzet „megkövetel”)

  A történet visz magával, magába szippant és egyszer csak azt veszed észre, hogy már a végére is értél, elfogytak a lapok…

  Jól kidolgozott, életszerű és szerethető karakterek, izgalmas cselekmény és fantasztikus írásmód!
  Összességében egy nagyon is elképzelhető jövőképet bemutató háborús történet mély mondanivalóval, nagyon kevés vallással és jó adag humorral fűszerezve.

  Ajánlom a műfaj kedvelőinek és nem kedvelőinek is!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük