TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Lien (epub)

(1 vásárlói értékelés)

1.350 Ft

Szerző: Eve Rigel
Kiadó: Trivium Egyesület
Műfaj: sci-fi
Kategória: regény
Borító: Czinkos Éva
Formátum: epub
Oldal: 260
ISBN 978-615-5821-60-8

Leírás

5
(1)
Narval Avery, az Egyesített Haderő őrnagya, néhány társával együtt otthagyja az egységét, és csatlakozik a ganjuri ellenállókhoz. A háború már több mint tizenöt éve tart a Dhaor bolygón, és az embereken kívül a többi faj is érintett benne. Narval a társaival együtt rendszeres időközönként élelmet, vizet és gyógyszereket csempész át a császári fővárost körbekerítő blokádon, hogy segítsék a város katakombáiban nyomorúságos körülmények között tengődőket.
Egy nap Narvalt felkeresi egy ismeretlen lány, és nagyon különös megbízást ad neki. Egy héten belül át kell juttatnia őt a blokádon Ganjurba, amikor pedig elvégezte, amiért megy, meg kell ölnie. A lány kérése komoly fejtörést okoz Narvalnak, de végül elvállalja a feladatot. Amikor a társaival együtt elindulnak Ganjur felé, még nem tudják, hogy az életük teljes egészében megváltozik, és olyan lavinát indítanak el, ami elpusztíthatja a bolygó több milliárdnyi lakosságát.
Ki lehet az ismeretlen lány, és miféle titkokat rejteget?
Miért akar egy héten belül bejutni Ganjurba?
Miért akarja, hogy a végén Narval megölje őt?
A történet végigvezeti az olvasót Dhaor sajátos világán, miközben megmutatja neki, hogy egy katona életében mennyire fontos a becsület, a hűség és a bajtársiasság, de megismerheti az árulást, a gonoszságot és a szenvedést is, mire eljut a végjátékig.
.
A regény a military science fiction és az űropera legjobb hagyományait ötvözi, mégis újszerű és egyedi.
.

Mennyire tetszett ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 5 / 5. Szavazatok száma: 1

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Lien (epub) termékről 1 értékelés

 1. Csonka-Szabó Brigitta

  A történet eleje számomra kicsit lassan indult be, de kb. a könyv harmadától a sztori pörgött rendesen, és ahogy haladtam vele egyre jobban beszippantott – az utolsó fejezeteknél már le sem bírtam tenni, egyszerűen muszáj volt végigolvasnom!
  Az írónő mindig tudott csavarni egyet az eseményeken, folyamatosan rukkolt elő olyan fordulatokkal, amikre abszolút nem számítottam!
  A történet több szálon fut, több karakter nézőpontjából követhetjük végig az eseményeket – mindezt követhető módon megírva.
  Nagyon tetszett Éva írásmódja, ahogy a cselekményt, a világot és a karaktereket felépítette. A Dhaor a 3 holdjával, a császári palotával, idegen lényekkel és kiborg proxinokkal egy teljesen más világba kalauzolja az olvasót…

  Lien a nagy titokzatosságával ugyan kicsit idegesített, de alapvetően egy nagyon is pozitív karaktere a könyvnek. A végén nagyrészt megértettem, miért is titkolózott ennyire – bár azért nagyban megkönnyítette volna szereplőink dolgát, ha nem mindent az utolsó utáni pillanatban árul el…
  Davina nagyon megfogott, minél több részt olvastam az ő szemszögéből, annál jobban tudtam vele azonosulni – aki ismer, az tudja, hogy én elég nehezen jövök ki a női karakterekkel, de -, az ő személyével valahogy sikerült egy hullámhosszra kerülnöm…
  Narvalt és a csapatot is nagyon megkedveltem, Mashito és Chris maximálisan kedvenc lett!
  A káromkodások abszolút helyénvalónak tűntek, a katonai élet velejáróinak, ahogy a folyamatos harcok is.

  A végén kapunk egy befejezést, ami önmagában is megállja a helyét, de én szívesen olvasnám tovább szereplőink sorsát…

  Összességében egy izgalmas, pörgős, disztópikus katonai sci-fi, tele titkokkal és misztikummal.
  Ajánlom azoknak, akik egy eseménydús, fordulatos olvasmányra vágynak!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…