TEL: 29 954 303 - E-MAIL: trivium@triviumnet.hu

Az online regényíró képzés eddig megjelent nyertes művei

Pelesz Alexandra Gyászmunka
(nyomtatott, e-könyv, 2020)
Csanda Gergő Isten feketében
(nyomtatott, e-könyv, 2021)
H. Fajth Evelin A pokol édenkertje
(nyomtatott, e-könyv, 2022)
Kovács Liliána A pokoli múlt angyala
(e-könyv, 2022)
Orbán Erika Eltörölve
(e-könyv, 2022)
Rohoska István Életek tanúja
(nyomtatott, e-könyv, 2023)

.
Csonka-Szabó Brigitta eddig megjelent értékelései

Csanda Gergő Isten feketében
H. Fajth Evelin A pokol édenkertje
Rohoska István Életek tanúja

Ajánlások

Egy hirtelen ötlettől vezérelve, az utolsó pillanatban jelentkeztem a szemináriumra egy félkésznek sem mondható regénnyel, amiből éppen csak néhány oldal volt meg. Az írás ugyan régóta foglalkoztat, de egy dologban biztos voltam: ezt a mesterséget is tanulni kell. A képzés során a mentorom több olyan hibámra is figyelmeztetett, ami fölött én elsiklottam, és számos tanáccsal is ellátott. Hatalmas erénye a szemináriumnak, hogy az egyébként nagyon hasznos tananyagon túl személyre szabottan foglalkoznak mindenkivel, így biztosítva a fejlődést. A hozzám hasonló halogatók számára pedig külön jó hír, hogy hétről hétre új részlettel kell jelentkezni, így az ember nem kényelmesedik el. Ennek is köszönhető, hogy az én megkezdett regényem is elnyerheti végső formáját.
Rohoska István
Évek óta szemezgettem a szemináriummal, aztán a IV.-be belevágtam.
Egy négy évvel korábban megírt regénnyel indultam, és azt gondoltam, könnyű dolgom lesz, mert minden héten beküldök egy-egy részletet, aztán csak javítgatok rajta az instrukciók és tananyag alapján. Tévedtem. Az első két javított részlet tele volt pirossal, ami az eredeti koncepcióm felülbírálására késztett. Rá kellett jönnöm, hogy rengeteg dolog van még a késznek hitt regényemmel. A mondataim nagy részét újra kellett fogalmaznom, majd újra és újra átolvasnom, hogy megtaláljam a hibákat.
Nagyon hálás vagyok a mentoromnak ezért a szemléletmód kialakításáért, mert most már tudom, hogy a munka nagy része nem is az írásban van, hanem az utómunkálatokban.
Dr. Koltai Zoltánné
Komolyan foglalkoztat az írás. Az a lehetőség, hogy megosszam másokkal azokat a gondolatokat, amik engem foglalkoztatnak, amik belőlem jönnek. Az élet pedig mint tudjuk, nagy rendező és elém sodorta a Trivium Egyesület szemináriumát. Elolvastam a felhívást és azonnal jelentkeztem rá. Tudtam, hogy erre van szükségem! Kellett nekem egy olyan ember, egy mentor, aki tudja, hogyan születik egy könyv, milyen buktatói vannak és milyen munka vár arra, aki valóban egy jó könyvet akar kiadni a kezéből. Ez alatt a szeminárium alatt kaptam gyakorlatias és összeszedett írástechnikai tudást, bátorítást és támogatást. Minden egyes alkalommal azt éreztem, hogy fontos vagyok a mentoromnak, hogy figyel rám és valóban segít, valóban azért dolgozik velem, mellettem, hogy az ÉN könyvem legyen a legjobb. Pontosan azt kaptam, amit vártam, sőt még egy kicsivel többet is, figyelmet, terelgetést az általam választott úton. Örökké hálás leszek a mentoromnak, Czinkos Évának az útmutatásaiért.
Orbán Erika

2021 szeptemberében jelentkeztem a Trivium Egyesület IV. online regényíró képzésére. Egy tetszőleges novellával lehetett pályázni a szemináriumra való bekerüléshez, ami nekem sikerült. Az oktatóm e-mailben bemutatkozott, leírta, hogy zajlik ez az egész, aztán belevágtam. A napirendet, az oktatási anyagot és az első feladatot, ami egy novella megírása volt Google drive-ra töltötte fel az oktatóm, és nekem is oda kellett a kész novellát felraknom. Amikor a novella javításával végeztem, megkezdhettem a regényem részleteinek a feltöltését. Minden pénteken újabb anyagot kaptam, illetve a regényrészletem javítását. Ezt a hétvégén korrigáltam, és a következő részlettel együtt feltöltöttem. Így haladtunk hétről-hétre.
Az első szintet sikeresen elvégeztem, így tovább léphetem a másodikra, majd a harmadikra.
Összességében a szeminárium sokat segített, felfedeztem a hibáimat és javítottam őket, megtanultam a szöveg helyes formázását, és még sok egyebet.
Mátyás Mónika

A szemináriumi képzés motivált az írásra, és kiváló lehetőséget nyújtott a tanulásra. A részvétel alatt fejlődött az önkritikám, és megtanultam, mire kell odafigyelnem alkotás közben és önellenőrzéskor. Átfogó és értelmes magyarázatot kaptam, javaslatokat a hibáim kiküszöbölésére, mindezt építő kritikaként, amiből tényleg lehetett tanulni. Számomra ez a képzés egy izgalmas kaland volt, amit nagyon élveztem! Bárkinek tudom ajánlani, aki szeretne fejlődni!
.
.
Kovács Liliána
A szeminárium mindenképpen pozitív élmény volt számomra, örülök, hogy elvégezhettem. Sokat fejlődtem minden szempontból, ezért szeretnék köszönetet mondani a Trivium Egyesület képzett és lelkes tanárainak. Szívesen ajánlom a kurzust mindazoknak, akik szeretnek írni és a saját útjukat keresik.
.
.
.
.
Révész Márton
Amikor jelentkeztem, csak a többi pályázathoz hasonló érdekes lehetőséget láttam benne. A gyakorlatias és összeszedett írástechnikai tudásanyag messze felülmúlta az elvárásaimat, és a folyamatos, személyre szóló figyelemért már akkor is megérte volna, ha nincs szó könyvkiadásról, de van. Igen, rendes, saját ISBN-kóddal rendelkező könyved lehet a boltban. Ha szépen szeretnék fogalmazni, akkor azt mondom, hogy a Trivium Egyesület „Hogyan írjunk regényt?” szemináriuma egyedülálló lehetőség annak, akit érdekel az írás. Ha pedig teljesen őszintén, akkor azt, hogy aki tényleg szeretne az írással foglalkozni, egyszerűen nem teheti meg, hogy nem jelentkezik.
Csanda Gergő
Néhány éve egyre komolyabban foglalkoztat az írás. Az eddigi hosszabb szövegeim többé-kevésbé önéletrajziak voltak, és úgy éreztem, a fikciós „író-izmaim” fejlesztésre szorulnak. A szeminárium oktatói személyében remek edzőkre akadtam. Büszke vagyok magamra, amiért végigcsináltam a képzés mindhárom szintjét, és hálás vagyok a Trivium Egyesületnek, hogy elméleti alapozással és gyakorlati tanácsokkal végigsegítettek ezen az írói Ironmanen.
.
.
Kartali Zsuzsanna

Rendkívül hasznosnak találtam a szemináriumot, hiszen a tananyagok mellé egyéni észrevételeket kaptam a készülő regényemhez, mellyel sokat tudtam – végre – haladni. A visszajelzésekben kiemelték a pozitívumokat, és segítséget kaptam a hibák kijavításában is. Úgy érzem, ennek köszönhetően ráléptem egy útra, ami a jobb szerzővé váláshoz vezet! Mindenkinek csak ajánlani tudom a részvételt, és nagyon köszönöm az egyesületnek a befektetett munkáját, amivel segítettek nekem!

Jámbor Balázs
Egy történetet kitalálni nem olyan nehéz. Az igazi kihívás papírra vetni, átadni az olvasóknak! A szeminárium lehetőséget nyújtott, hogy a gondolataimat, a regényemet fizikai kontextusban jelenítsem meg, amely által rengeteget fejlődtem, formálódtam, és olyan tudást kaptam, melyhez a későbbiek folyamán is hozzányúlhatok, ha szükségem lesz rá, márpedig miért hagynám abba az írást? Hiánypótló tananyaggal, kiváló szakemberekkel, mentorokkal: erről szólt számomra a Trivium Egyesület Szemináriuma!
.
.
Hirneth-Fajth Evelin
2020 áprilisában egy kedves barát és az alábbi idézet hatására jelentkeztem a Trivium Egyesület III. szemináriumára: „Ha valaki egy elképesztő lehetőséget kínál neked, de te nem vagy benne biztos, hogy hogyan fogod majd véghez vinni, mondj igent! Majd útközben megtanulod!” Richard Branson
.
Mérnök kakukktojásként nagy adag kíváncsisággal és elég hiányos tudással ugrottam fejest a „Hogyan írjunk regényt?” online regényíró képzésbe, de egy percig sem bántam meg, hogy elindultam ezen az úton, pedig az elején nem tudtam, mire vállalkozom. Pár mondatban nehéz összefoglalni az elmúlt hat hónap történéseit, hiszen volt sok öröm, nevetés, küzdelem – önmagammal, a szereplőimmel vagy a határidőkkel -, izgalom, tanácstalanság, de leginkább játék a szavakkal. Ha mindezt összegyúrjuk, egy életre szóló kaland kerekedik belőle, amibe bátran vágjon bele minden írást szerető ember, ha egy kicsit is megmozgatta a fantáziáját az egyesület felhívása, mert sokat tanulhat belőle, és nem fogja megbánni.
Baluka Krisztina
Számát se tudom, hány írással kapcsolatos könyvön, cikken és videón rágtam már át magam, de úgy érzem, eddig semmi sem bírt annyit tanítani, mint a Trivium Egyesület Szemináriuma. A leckék és egy tapasztalt írótól való visszajelzések hihetetlenül sokat segítettek a fejlődésben. Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt részt venni ezen a szemináriumon, és teljes magabiztossággal állíthatom, hogy a segítségével végre elindulhattam a jobb íróvá válás útján. Csak ajánlani tudom mindenki számára!
.
.
Pilinyi Bálint
Úgy érzem, nagyszerű döntés hoztam, amikor jelentkeztem a szemináriumra. Miután beválogattak a tizenkét szerencsés közé, akik lehetőséget kaptak a regényük megírására, nagyon izgultam, vajon hogyan fogok megbirkózni a feladattal, hiszen szinte semmit sem tudtam a regényírásról. Az oktatóm javaslatai és a hetente kapott leckék azonban remek útmutatónak bizonyultak. Sikerült szavakba öntenem azt a történetet, ami már hosszú évek óta rejtőzött bennem. Egy igazán izgalmas utazás volt tele felismerésekkel. Hálás vagyok a Trivium Egyesületnek a segítségért és a támogatásért, amit a regényem megszületéséhez nyújtott.
Işik Réka

A Szeminárium győztes regényei

Megjelent az Eltörölve

Megjelent Orbán Erika Eltörölve című e-könyves regénye, amely a Trivium Egyesület Szemináriuma IV. online regényíró képzés egyik nyertes műve. . A regény megvásárolható lesz a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri, Álomgyár, Book24, Apple,...
Posted On 2022 szept 10
, By

Megjelent A pokoli múlt angyala

Megjelent Kovács Liliána A pokoli múlt angyala című e-könyves regénye, amely a Trivium Egyesület Szemináriuma III. online regényíró képzésén bekerült a három legjobb regény közé. . A regény megvásárolható a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline,...
Posted On 2022 márc 26
, By

A pokol édenkertje nyomtatott formátumban is megjelenik

Nyomdába került H. Fajth Evelin A pokol édenkertje című regénye, amely a Prim Könyvek – Kézirattól a könyvesboltig POD szolgáltatás keretén belül jelenik meg. . Kiadó: Trivium Egyesület/Prim Könyvek Főszerkesztő: Ripp Gábor Könyvborító: Czinkos Éva Műfaj: romantiku...
Posted On 2021 okt 28
, By

Megjelent A pokol édenkertje

Megjelent H. Fajth Evelin A pokol édenkertje című e-könyves regénye, amely a Trivium Egyesület Szemináriuma III. online regényíró képzésén bekerült a három legjobb regény közé. . A regény megvásárolható a következő webshopokban: eKönyv Magyarország, diBook, Bookline, Libri...
Posted On 2021 szept 24
, By

Megjelent az Isten feketében

A Trivium Egyesület gondozásában nyomtatott formátumban megjelent Csanda Gergő Isten feketében című háborús fikció regénye, amely a Trivium Egyesület Szemináriuma Hogyan írjunk regény? II. online regényírói képzésén első helyezést ért el. . A regény megvásárolható a Lír...
Posted On 2021 febr 08
, By

Isten feketében – 20 % előrendelési kedvezmény a megjelenésig

Várhatóan 2021. február 14-én jelenik meg Csanda Gergő Isten feketében című háborús fikció regénye, amely a Trivium Egyesület 2020-ban meghirdetett Hogyan írjunk regényt? elnevezésű szemináriumi képzése során első helyezést ért el. . Megjelenésig a regény 20 % előrendelési...
Posted On 2021 jan 26
, By

Előkészületben Csanda Gergő Isten feketében című sci-fi regénye

Szerkesztés alatt áll, és hamarosan nyomdába kerül Csanda Gergő Isten feketében című sci-fi regénye, amely a Trivium Egyesület Szemináriuma II. online regényírói képzésének győztes műve. . A regény kapható lesz a Trivium Webshopban és a Líra könyvesboltjaiban. . Interjú a...
Posted On 2021 jan 13
, By

Megjelent a Gyászmunka

2020. március 5-én megjelent Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye a Trivium Egyesület gondozásában. A regény a Trivium Egyesület Szemináriuma első regényírói képzésének nyertes műve. . A regény adatai . Cím: Gyászmunka Szerző: Pelesz Alexandra Műfaj: romantikus Formátum:...
Posted On 2020 márc 05
, By

Nyomdába került Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye – Vásárlási kedvezmény

Nyomdába került Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye, amely 2019-ben a Trivium Egyesület által meghirdetett Hogyan írjunk regényt? elnevezésű regényírói képzés első helyezett műve. . A regény várhatóan 2020. március 6-án jelenik meg.. Nőnapi ajándékként a 2020. március...
Posted On 2020 febr 26
, By

Előkészületben Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye

Várhatóan 2020. március elején jelenik meg Pelesz Alexandra Gyászmunka című regénye, amely a Trivium Egyesület 2019-ben indított Hogyan írjunk regényt? elnevezésű szemináriumi képzésén első helyezést ért el. . . . .
Posted On 2020 febr 12
, By

Blogbejegyzések

Trivium Egyesület Szemináriuma – Tanácsok az online regényíró képzésre jelentkezőknek

Egy tehetséges, kezdő írónak hazánkban jelenleg alig van esélye arra, hogy nagy, neves kiadó jelentesse meg a könyvét. A kiadók nem kockáztatnak, a „bejáratott” neveket preferálják, ezért neked csak úgy sikerülhet, ha kivételesen zseniális művet írsz, vagy protekciót...
Posted On 2023 aug 24
, By

„Hogyan írjunk regényt?” szeminárium külső szemmel

Tegnap az egyik olvasónktól kaptunk egy kedves levelet, amit egy az egyben közzé teszünk. Köszönjük! Szívesen fogadnánk a jelentkezését a képzésre is. (A szerk.) . . A pályázati kiírásban benne van, hogy a képzés alatt a résztvevők jeligével szerepelnek a nyilvánosság előtt,...
Posted On 2021 aug 19
, By

A kritika mint a gúny eszköze, avagy mennyit ér az író lelke?

Őszinte vallomás az írásról, a kritika szükségtelenségéről, a gúnyról és az emberi természetről . Jól emlékszem a gyermekkoromra, amikor még én is hittem a csodákban, a mesékben, hogy a világ egy stabil, biztonságos hely, és az idő előrehaladtával egyre jobb lesz. A nyár...
Posted On 2021 máj 19
, By

Interjú a győztesekkel

Trivium Egyesület Szemináriuma IV. – Interjú a győztessel, Rohoska Istvánnal

A Trivium Egyesület Szemináriuma negyedik online regényíró képzésén az Életek tanúja című regényed lett a győztes. Mit éreztél, amikor megláttad a neved az...
Posted On 2022 ápr 04
, By

Trivium Egyesület Szemináriuma IV. – Interjú az egyik győztessel, Orbán Erikával

A Trivium Egyesület Szemináriuma negyedik online regényíró képzésén az Eltörölve című regényed lett az egyik győztes. Mit éreztél, amikor megláttad a neved...
Posted On 2022 ápr 03
, By

Trivium Egyesület Szemináriuma III. – Interjú a győztessel, Kartali Zsuzsannával

A Trivium Egyesület Szemináriuma harmadik képzésén a te regényed lett a győztes. Mit éreztél, amikor megláttad a neved az eredményhirdetés cikkében? ...
Posted On 2021 ápr 06
, By